Osuđeni silovatelj djevojčice žestoko izviždan tokom svog nastupa na Olimpijskim igrama

2
Radiosarajevo.ba
Osuđeni silovatelj djevojčice žestoko izviždan tokom svog nastupa na Olimpijskim igrama

Nizozemski odbojkaš na pijesku Steven van de Velde, osuđen za silovanje maloljetnice 2016., izviždan je kada se u nedjelju pojavio na svojoj prvoj utakmici na olimpijskom turniru na stadionu podno Eiffelovog tornja.

Van de Velde (29) osuđen je 2016. godine na četiri godine zatvora nakon što je priznao da je silovao 12-godišnju djevojčicu. Odslužio je dio kazne u Velikoj Britaniji gdje su zločini počinjeni prije nego što je prebačen u Nizozemsku, gdje je na kraju pušten, da bi se vratio odbojci 2017. i bio izabran za Olimpijske igre.

U nedjelju ujutro ušao je na teren sa svojim saigračem Matthewom Immersom uz ovacije i aplauz brojnih prisutnih nizozemskih navijača, jer je odbojka na pijesku vrlo popularan sport u Nizozemskoj. S druge strane, kada je predstavljen pojedinačno, publika mu je počela zviždati.

Nakon 10 godina pjevačica otkrila nepoznate detalje s raskošne svadbe Novaka Đokovića

Njegova prisutnost na Igrama izazvala je negodovanje brojnih udruženja koje brane prava žena i bore se protiv nasilja u sportu.

Nizozemski olimpijski odbor je prije nekoliko dana rekao da će se igrač držati podalje od ostalih sportista, da će mu biti uskraćeno Olimpijsko selo i da neće razgovarati s novinarima.

Prema Nizozemskoj odbojkaškoj federaciji, Van de Velde je priznao da je napravio "najveću pogrešku u svom mladom životu".

"Ne mogu se vratiti, stoga ću morati snositi posljedice", izjavio je Van de Velde, prenosi Hina.

Nizozemci su na kraju izgubili 2:1 od talijanskog para Ranghieri/Carambula.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak