MOK: Olimpijski kanal kreće od 21. augusta

Anadolija
MOK: Olimpijski kanal kreće od 21. augusta
Međunarodni olimpijski komitet (IOC) objavio je da će od 21. augusta sa radom krenuti njihova nova revolucionarna medijska destinacija Olimpijski kanal.

Tu će svi zainteresovani moći iskusiti snagu sporta i olimpijskog pokreta tokom cijele godine.

Nova digitalna platforma Olimpijski kanal bit će dostupna širom svijeta putem aplikacije za Android i iOS uređaje i na web stranici Olympicchannel.com od 21. augusta nakon ceremonije zatvaranja Ljetnih olimpijskih igara u Rio de Janeiru.

Osim toga sportisti i fanovi iz cijelog svijeta moći će Olimpijski kanal pratiti i preko društvenih mreža, kao što su Facebook, Instagram, Twitter i YouTube.

"Pokretanje Olimpijskog kanala 21. augusta je početak novog uzbudljivog putovanja za povezivanje publike širom svijeta sa olimpijskim pokretom tokom cijele godine. Fanovi će moći da prate sport, sportiste i priče sa Olimpijskih igara. Olimpijski kanal će nas sve inspirisati i doprijeti do novih generacija sportista i navijača", kazao je Thomas Bach, predsjednik IOC-a za zvaničnu internet stranicu svjetske kuće olimpizma.

Sa ciljem pružanja novih metoda da se uključe mladi ljudi, navijači i nova publika u olimpijski pokret, Olimpijski kanal će biti besplatna platforma koja će prikazivati sopstvenu produkciju, uživo prenositi sportske događaje, vijesti i druge sadržaje vezane za sport i sportiste tokom cijele godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak