Pogledajte kako je Jelena Isinbajeva zaplakala na prijemu kod Putina

Radiosarajevo.ba
Pogledajte kako je Jelena Isinbajeva zaplakala na prijemu kod Putina
Foto: Twitter / Jelena Isinbajeva
Predsjednik Rusije Vladimir Putin sastao se u Kremlju s članovima olimpijske reprezentacije zemlje, među kojima su bili i sportisti kojima je zabranjeno učešće na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

Putin je bio oštar zbog činjenice što jednom broju ruskih sportista neće biti dozvoljeno da predstavljaju svoju zemlju na Olimpijskim igrama zbog sumnje da su koristili nedozvoljena sredstva.

"Jedan broj ruskih sportista nepravedno je stradao i protiv njih ne postoji nijedan konkretan dokaz", istakao je Putin i dodao da će izostanak desetina ruskih sportista samo učiniti neke od događaja manje interesantnim.

Među prisutnima bila je i višestruka svjetka rekorderka u skoku s motokom Jelena Isinbajeva koju je toliko pogodilo što ruskih atletičara neće biti u Rio de Janeiru da je zaplakala pred Putinom.

Isinbajeva je govorila o bezakonju i samovolji sportskih vlasti i zamolila ruskog predsjednika da pomogne u rješavanju date situacije i kazni sve umiješane.

Putin je odgovorio da prisustvujemo "pokušaju da se u svjetski sport unesu pravila koja dominiraju u svjetskoj politici".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije