Ko je misteriozni zlatni putnik na zatvaranju Olimpijskih igara: Svi mislili da je riječ o ženi

0
Radiosarajevo.ba
Ko je misteriozni zlatni putnik na zatvaranju Olimpijskih igara: Svi mislili da je riječ o ženi

Zatvorene su još jedne, 33. po redu Olimpijske igre, a za razliku od otvaranja kada se jedino Celine Dion nije našla na meti kritika zbog performansa, Francuzi su sada oduševili publiku nevjerovatnim spektaklom koji je kreirao i režirao Thomas Jolly.

Bina u obliku svijeta pretvorila se u misteriozan teatar, i pomalo mračno putovanje kroz vrijeme s tajanstvenim zlatnim putnikom.

S neba se spustio zlatni putnik koji je inspirisan duhom Bastille. Moćan ples igrača za kojeg su u prvi mah svi mislili da je žena, hipnotisao je publiku dok su se na bini pojavili i drugi akteri među kojima su breakdanceri, akrobate, učesnici u cirkusu... a zbog onoga što su izvodili na olimpijskim prstenovima na momente su svi posmatrači prestali da dišu, prenosi Mondo.rs.

Novi slučaj femicida u BiH: Usmrtio ženu (30) u automobilu, pa pokušao izvršiti samoubistvo

Pojavila se i Nika, boginja pobjede, kao entitet u jednom deijlu, dok na tribinama svjetlucaju LED narukvice posjetiocima uz pomoć kojih su se stvorile slike sportista na drevnoj grnčariji, zatim golubovi mira i na kraju Olimpijski prstenovi.

Poseban momenat je bila i himna Apollonu koju je izveo francuski pijanista i operski pjevač Benjamin Bernheim, kao i pijanista Alain Roche koji je numeru izveo praktično viseći u vazduhu.

Potom se situacija zahuhtala, a akrobate su izvele nevjerovatne pokrete, na čelu sa zlatnim igračem koji je nevjerovatnim pokretima, gotovo kao da je od gume, bio zvijezda večeri.

Mnogi su mislili da je riječ o ženi zbog specifične građe u kostimu. No, zapravo je riječ o 32-godišnjem breakdanceru i kontorcionisti Arthuru Cadreu.

Gumeni čovjek čije se tijelo savija i kreće na najnevjerovatnije načine, i koji svojom fleksibilnošću ostavlja bez daha, visok je zapravo 1.86 m, što je iznenađujuće, s obzirom da na bini nije tako izgledalo.

"Morate da uložite više napora u svoje pokrete, naravno, jer kada ste viši, sve dobija veći obim", objasnio je Cadre jednom prilikom.

Stil Cadrea nazivaju još i "yoga breakdance", a on je inače i arhitekta, direktor scene, cirkuski akrobata, fotograf i model, a na turneji je bio 300 dana prije priprema za OI na koje je pristao samo dva mjeseca prije održavanja.

No, ono što smo vidjeli izgledalo je kao da je pripremano mjesecima. No, kako je riječ o čovjeku koji je glavni umjetnik i aktobata u "Cirque du Soleil", njegov maestralni nastup ne treba da čudi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak