Jusuf Nurkić poslao ohrabrujuću poruku Lani Pudar nakon Olimpijade: 'Tvoje vrijeme tek dolazi'

6
Radiosarajevo.ba
Jusuf Nurkić poslao ohrabrujuću poruku Lani Pudar nakon Olimpijade: 'Tvoje vrijeme tek dolazi'

Nakon što je najbolja bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar izrazila svoje razočaranje rezultatom na Olimpijadi u Parizu, košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine Jusuf Nurkić poslao je snažnu poruku podrške.

Lana Pudar, koja je na Olimpijadi doživjela svoje prvo veliko razočaranje na svjetskoj sceni, obratila se svojim obožavateljima putem Instagrama. U svojoj objavi, Pudar je priznala da je, uprkos napornim pripremama i najboljoj formi u svojoj karijeri, rezultati na Olimpijadi bili ispod očekivanja. Izrazila je kako su vlastita očekivanja i velika želja utjecali na njen nastup, što je rezultiralo daleko od njenog najboljeg izdanja.

"Po prvi put u karijeri doživjela sam veliko razočarenje svojim rezultatom na jednom svjetskom takmičenju za koje sam se vrlo naporno spremala. Nisam nikad bolje trenirala, osjećala sam se spremnijom nego ikad u svojoj karijeri i nadala sam se jednom vrhunskom rezultatu za koji sam sposobna. Ali ovaj put nažalost nije bilo tako. Teret vlastitih očekivanja i prevelika želja, učinili su da ovaj put budem daleko od svog najboljeg izdanja.

Dnevnik Radija Sarajevo | Lejla Kusturica: Na braniku Neretve i Une

Kao što nisam nikada padala u euforična stanja kada sam osvajala medalje na velikim takmičenjima, tako ni sada neću previše tugovati i gubiti vjeru u sebe. Znam da je sve ovo za mene jedna velika škola, jer neke se stvari moraju proći i naučiti na teži način. Naročito na ovom nivou takmičenja kao što su Olimpijske igre."

Uprkos razočaranju, Lana je zahvalila svima na podršci i najavila da će se nakon perioda odmora vratiti treningu.

Premijer Nikšić pisao Lani: Nažalost postoje dežurni pljuvači, ali ništa ne može umanjiti tvoj sjaj

"Hvala svima koji su u proteklom periodu bili moja velika podrška. Prije svega mojoj porodici koja je tu uvijek za mene, mojim trenerima, prijateljima, medijima i svim dragim ljudima kojima sam okružena. Također, veliko hvala Olimpijskom komitetu BiH, mojim sponzorima i svim institucijama koje me podržavaju, bez kojih ništa ovo što sam do sada postigla ne bi bilo moguće.

Sada je vrijeme da se dobro odmorim od svih napora i jednog vrlo stresnog perioda koji je iza mene, nakon čega se vraćam trenažnim aktivnostima", napisala je Lana u svojoj objavi.

U znak podrške, Jusuf Nurkić je na društvenim mrežama objavio kratku, ali motivirajuću poruku za Pudar: "Tvoje vrijeme tek dolazi."

Ova poruka pružila je dodatnu podršku i ohrabrenje najboljoj bh. plivačici u njenom oporavku i pripremama za buduće izazove.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak