Ivana Habazin postala svjetska prvakinja pa poručila: Dugujem 80.000 eura

1
Radiosarajevo.ba
Ivana Habazin postala svjetska prvakinja pa poručila: Dugujem 80.000 eura

Najbolja hrvatska bokserka Ivana Habazin (34, 23-5) pobijedila je Kingu Magyar (28, 14-5) za svjetsku titulu po WBC-u te privremenu svjetsku titulu po WBA verziji u velter kategoriji (do 66.7 kg). Suci su meč bodovali 99-92, 97-93, 98-92 u korist hrvatske bokserke.

"Uvijek bi bilo slatko nakon svega što sam prošla u ovih pet mjeseci, ljudi ni ne znaju koliko je to je*eno teško. Izvinjavam se, ali umirala sam. Nisam u životu imala veću tremu ni strah, veći pritisak. Molila sam Boga da mi da snage i da bude sve OK. Kad se žrtvuješ, Bog to mora nagraditi. Da nije bilo pobjede, to bi bio moj kraj. Treba to organizirati.

Koliko para dugujem, meč u Zaboku, meč sad. Dugujem 80.000 eura (156.000 KM), ali vjerujem da će se isplatiti. Možeš kupiti stan za to! Uzela sam rizik i išla po ove titule, u zadnje dvije godine probali su sve napraviti da ne dođe do ovoga, ali Bog je moja snaga i to me pokretalo. Kad sam se opustila u meču, to je bilo bolje. Kad sam se budila s mišlju "ajme, moram vratit pare", baš je teško, ali zato je sad i slađe - rekla je nakon pobjede pa zaključila:

Bosanac radio na novoj Appleovoj seriji sa slavnim Donom Cheadleom: Otkrio nam je detalje

"Ovaj WBC pojas, kao da ga cijelo stoljeće pokušavam osvojiti! Fali mi još WBO, ima ga Eddie Hearn, nadam se da će se sad otvoriti i finansijski, da odradim i pripreme. Sad su mi cilj IBF i WBO. Sad ću se dobro najesti i odmoriti. Kroz desetak dana znat ćete iduću protivnicu".

Trebala je boksovati protiv američke bokserke Jessice McCaskill (39, 12-3-1), prvakinje u velter kategoriji po WBC, WBA, IBO i The Ring verzijama, ali odbila je to Amerikanka te prihvatila meč protiv Lauren Price (29, 6-0). Riječ je o britanskoj bokserki koja će napasti WBA, IBO i The Ring pojaseve, dok je McCaskill morala napustiti WBC-ov pojas koji je osvojila hrvatska boksačica, prenosi 24sata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak