Imane Khelif herojski dočekana u Alžiru: "Svi ti napadi daju poseban okus mom uspjehu"

1
Radiosarajevo.ba
Imane Khelif herojski dočekana u Alžiru: "Svi ti napadi daju poseban okus mom uspjehu"

Alžirski osvajači medalja, uključujući boksersku Imane Khelif, trijumfalno su dočekani u domovini po povratku s Olimpijskih igara u Parizu.

Olimpijsku delegaciju koju su predvodili osvajači medalja, među kojima i zlatna Khelif, dočekani su na aerodromu, a potom ih je primio ministar sporta Abderahmane Hammad u počasnoj dvorani, u prisustvu članova porodice.

Odjeveni u boje Alžira, Khelif, gimnastičarka Kaylia Nemour i atletičar Djamel Sedjati mahali su svojim medaljama pred mnoštvom obožavatelja koji su ih bodrili povicima "Tahia Imane" (živjela Imane) i zvukovima bubnjeva.

Turisti u Hrvatskoj uhvaćeni na djelu, pogledajte što izvode: ‘Kakav su primjer svojoj djeci’

Tri godine nakon prisustva na Igrama u Tokyju, gdje njeno sudjelovanje nije izazvalo nikakve kontroverze, Khelif se u Parizu našla u središtu polemike nakon što je suspendirana na Svjetskom prvenstvu, gdje je DNA testovima pokazano kako ima XY kromosome i višak testosterona.

Međutim, u Parizu je imala pravo nastupa osvojivši zlato. Mnogi su je napadali na društvenim mrežama, a ona je najavila kazneni progon zbog pretrpljene duševne boli. Bokserka je po povratku u domovinu zahvalila alžirskom narodu koji ju je podržao u ovom iskušenju i dao joj snagu.

"Osam godina ovo je bio moj san, a sada sam olimpijska prvakinja i osvajačica zlatne medalje. Svi ti napadi daju poseban okus mom uspjehu", rekla je Khelif pred okupljenim navijačima.

"Hvala Bogu, vratili smo čast Alžiru i zavijorili alžirsku zastavu u Parizu, što je najvažnije, donijeli smo radost alžirskom narodu i vratili čast alžirskim ženama", rekao je njen trener Mohamed Chaoua.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak