Erko Jun briljirao: Nadmoćno savladao protivnika, a pobjedu posvetio Bosni i Hercegovini

0
Radiosarajevo.ba

Nakon spektakularne pobjede na BRAVE CF 88 u Ljubljani, Erko Jun se okitio titulom svjetskog prvaka u poluteškoj kategoriji.

U glavnom događaju večeri, Erko je nadmoćno savladao Alexandera Wesnera, čime je ispunio očekivanja svojih fanova i donio još jednu titulu u Bosnu i Hercegovinu.

Nakon borbe, Jun nije skrivao emocije te je u dirljivom obraćanju posvetio pobjedu svojoj domovini "Jako sam puno trenirao za ovo. Kada sam ušao u arenu, srce mi je bilo kao tenk. Bilo ko da je bio, ne bi me mogao srušiti. Ovu pobjedu posvećujem našoj državi Bosni i Hercegovini, zato što smo kroz život mnogo propatili. Mala zemlja, a sada Bosna i Hercegovina ima svjetskog šampiona!"

Predstava "Car Edip" otvorila XXI Međunarodni festival antičke drame u Sjevernoj Makedoniji

Oduševljeni fanovi su gromoglasno podržali svog heroja, a atmosfera je dostigla vrhunac kada je Jun poveo navijanje uz pjesmu "Bosnom behar probeharao".

Uz pjesmu, slavlje u Ljubljani je odjekivalo snagom, pokazavši koliko ova pobjeda znači ne samo Erku, nego i cijeloj Bosni i Hercegovini.

Lejla Njemčević se bori za prestižni pehar osvajača Svjetske serije

Erko Jun je u petak, dan prije borbe, 27. septembra, objavio video da je spreman za borbu sa Alexandrom Wesnerom. U četvrtoj rundi, nakon što je potpuno iscrpio svog protivnika, Erko Jun je završio borbu tehničkim nokautom, okrunivši se titulom BRAVE CF prvaka u poluteškoj kategoriji, a ovo Junu je ovo četvrta uzastopna pobjeda. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak