Lejla Njemčević se bori za prestižni pehar osvajača Svjetske serije

0
Radiosarajevo.ba
Lejla Njemčević se bori za prestižni pehar osvajača Svjetske serije
Foto: Privatni album / Lejla Njemčević osvojila historijsku medalju!

Najbolja bh. biciklistkinja Lejla Njemčević i viceprvakinja Evrope u nedjelju nastupa na posljednjem Svjetskom kupu u maraton disciplini koji se održava u Lake Placidu, gradu u kojem su se u prošlosti dva puta održale zimske Olimpijske igre.

Naša takmičarka je trenutno lider serije sa samo 40 bodova ispred drugoplasirane Vere Losser i posljednja serija Svjetskog kupa u SAD-u će odlučiti ukupnu pobjednicu te kome će pripasti prestižni pehar osvajača Svjetske serije.

Lejla Njemčević je aktuelna osvajačica iz protekle sezone te u svojoj karijeri je dva puta osvajala titulu ukupne pobjednice Svjetske serije, odnosno u 2022. i 2023. godini i tako se trenutno nalazi u društvu Blaže Pintarić iz Slovenije i Bigham Sally iz Velike Britanije, a koje su također u svojoj karijeri po dva puta osvajale titulu ukupne pobjednice Svjetske serije.

Potpisani sporazumi za infrastrukturne projekte u BiH: Pogledajte koliko je novca izdvojeno

Potpisani sporazumi za infrastrukturne projekte u BiH: Pogledajte koliko je novca izdvojeno

Naša takmičarka ima priliku da se u nedjelju upiše u historiju svjetskog biciklizma i postane prva takmičarka koja je tri puta osvajala Svjetsku seriju.

Staza je ravničarskog zemljanog profila sa kratkim brdima dužine 100 kilometara sa 2.100 metara visinskog uspona i takmičare očekuje teška i taktička utrka.

"Osjećam se spremno i motivisano pred posljednju utrku u sezoni. Ulozi su veliki i sigurno da će svi pratiti borbu za prvo mjesto ukupnog poretka Svjetske serije između Vere Losser i mene.

Utrku startam sa majicom lider serije i zasigurno da ću dati sve od sebe da ja budem ta koja će na kraju podići pehar ukupne pobjednie", rekla je Lejla Njemčević.

Utrka je na raspored u nedjelju u 13:45 sati po centralnom evropskom vremenu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije