Zoran Zekić: 'Gledao sam sve utakmice Željezničara. Ulazimo u utakmicu sa dosta samopouzdanja'

2
Radiosarajevo.ba

U srijedu, 25. septembra se na stadionu Asim Ferhatović Hase igra najveća utakmica bosanskohercegovačkog fudbala. Sastaju se vječiti rivali, FK Sarajevo i FK Željezničar.

"Velika utakmica ispred nas, nadam se da ćemo se skupiti, moramo biti trezveni iako nismo imali puno vremena za pripremu poslije Banje Luke, no nekada je tako i bolje. Imamo problema s povredama, vidjet ćemo nakon današnjeg treninga ko će igrati, ali velika je utakmica ispred nas, nadam se da ćemo svi uživati u nogometu", rekao je Zekić na konferenciji za medije.

Prisjetio se Zekić derbija iz njegovih igračkih dana. On je tu utakmicu presjedio na klupi, a FK Sarajevo je slavio iako je Željezničar u tom trenutku bio prvi na tabeli.

Danas sunčano i 30°C: Objavljena prognoza do utorka - stižu promjena vremena i zahlađenje

"Derbi je uvijek derbi, ali ulazimo hladne glave s velikom motivacijom i energijom. Tad sam razmišljao da mi je ući barem minutu. Atmosfera je bila fantastična i sve je bilo u redu na i van terena. Sada je moja odgovornost znatno veća i tome se radujem. Do nekih detalja smo došli sami, niko nam ništa nije poklonio, a detalje s kojima nismo bili zadovoljni u Banjoj Luci treba anulirati", rekao je Zekić.

Najavio je trener FK Sarajevo i veliki broj gostiju iz Hrvatske i naglasio da svojim igračima neće dozvoliti opuštanje.

"Imamo dosta samopouzdanja, a ja težim perfekciji u nekim detaljima. Svaka utakmica je nešto novo za sebe i nema paranja nosom, moraš biti prizeman i znati svoje kvalitete. Svi moramo biti ponosni na ovaj derbi, sutra će doći 100 ljudi iz Hrvatske da pogledaju ovu utakmicu", rekao je Zekić.

"Velika utakmica ispred nas, nadam se da ćemo se skupiti, moramo biti trezveni iako nismo imali puno vremena za pripremu poslije Banje Luke, no nekada je tako i bolje. Imamo problema s povredama, vidjet ćemo nakon današnjeg treninga ko će igrati, ali velika je utakmica ispred nas, nadam se da ćemo svi uživati u nogometu.

Gledao sam sve utakmice Željezničara ove sezone, i imam puno pohvala za njih. Pribojavam se da igračima ne dajem previše informacija, pokušavam da analize budu što kraće i svrsishodnije. Igrači moraju preuzeti više rizika, da imamo bolji posjed i takve stvari. Nermin Mujkić je odigrao odličnu utakmicu u Banjoj Luci, siguran sam da će u budućnosti biti više tih mladih igrača", rekao je Zoran Zekić

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak