Ćorić pred derbi: 'Idemo odigrati mušku, čvrstu utakmicu. Sve osim poraza je dobar rezultat'

3
Radiosarajevo.ba
Ćorić pred derbi: 'Idemo odigrati mušku, čvrstu utakmicu. Sve osim poraza je dobar rezultat'
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Denis Ćorić

U srijedu, 25. septembra se na stadionu Asim Ferhatović Hase igra najveća utakmica bosanskohercegovačkog fudbala. Sastaju se vječiti rivali, FK Sarajevo i FK Željezničar.

U najavi susreta, medijima se obratio šef stručnog štaba FK Željezničar Denis Ćorić.

Očekivanja su velika, nadam se da ćemo odigrati dobru utakmicu. Sarajevo je u dobroj formi, ali u derbiju nema nikakvih pravila. Očekujem da trkački budemo dobri i agresivni i da pružimo dobru utakmicu i napravimo pozitivan rezultat", rekao je Ćorić.

Ubrzajmo trendove sporom modom: Zašto je upcycling fashion važna tema za budućnost?

Ubrzajmo trendove sporom modom: Zašto je upcycling fashion važna tema za budućnost?

Na pitanje novinara šta je dobar rezultat, odgovorio je

"Sve osim poraza je dobar rezultat".

Trener Plavih je pohvalio rivale, a posebno trenera FK Sarajevo.

"Neće biti lako jer je Zekić dobro posložio njihovu ekipu, ali mi idemo odigrati mušku, čvrstu utakmicu i vidjet ćemo kako će a kraju biti", rekao je Ćorić

Govoreći o atmosferi i pripremi za utakmicu, naglasio je čast zbog toga što je dio najveće utakmice u državi, ali i dodao da je ovo samo jedna od utakmica te da joj prilazi kao i svakoj drugoj.

"Ja se osjećam kao i za svaku drugu - miran, staložen, uvijek sam takav. Jedva čekam da sudija da znak. Naravno, čast i zadovoljstvo mi je i ponosan sam što mogu biti dio najvećeg derbija u Bosni i Hercegovini", rekao je Ćorić i dodao da se za sutrašnji derbi priprema bez bilo kakvog pritiska, kao za bilo koju drugu utakmicu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije