Zmajići upisali novi poraz: Irska savladala BiH na Europskom prvenstvu

Radiosarajevo.ba
Zmajići upisali novi poraz: Irska savladala BiH na Europskom prvenstvu
Kadetska fudbalska reprezentacija BiH utakmicom protiv Irske nastavila je takmičenje na Europskom prvenstvu, ali i u svom drugom meču Zmajići su ubilježili novi poraz.

Prvu priliku na utakmici imali su Irci. Slobodan udarac sa tridesetak metara iskosa sa lijeve strane izveo je Roache, a najviši u skoku bio je Collins, no njegov šut odlazi preko gola.

Dvije minute poslije Roache preciznim udarcem sa ivice šesnaesterca pogađa donji desni ugao gola Kršića za 1:0.

Naša reprezentacija u 13' izjednačuje rezultat. Savić je izveo slobodan udarac, a Vještica je neprikosnoven u skoku i šalje loptu iza leđa golmana Mahera.

Odličnu priliku bh. tim je imao u 20' kada je Savić prošao pored dva protivnička igrača, ušao u kazneni prostor i šutirao, ali je irski golman izbacio loptu u korner. Agilni Savić je 27' oduzeo loptu Ircima, ušao u kazneni prostor i iz povoljne pozicije šutirao pored gola. U 29' nakon duela Sadikua i Conollya u šesnaestercu bh tima dosuđen je penal za Republiku Irsku, a precizan sa bijele tačke bio je Idah.

Drugo poluvrijeme je počelo sa nekoliko prilika na obje strane. Roache je prvo iz slobodnog udarca šutirao pored lijeve stative Kršićevog gola, a uzvratio je bh tim nakon prodora Imamovića koji ulazi u protivnički šesnaesterac, ali je njegov udarac izblokiran.

U 60' Marušić je prošao po desnoj strani i proigrao Šikanjića koji na deset metara od protivničkog gola nije prihvtio loptu na najbolji način. Slično kao kod gola bh tima Savić je u 64' izveo slobodan udarac, Vještica je ponovo najviši u skoku, ali ovaj put pogađa stativu.

Iako je bh tim imao inicijativu u drugom periodu igre, Irci su najviše prijetili iz prekida gdje je najopasniji po gol bio Rowan Roache.

Milan Savić se u 78' još jednom dobro oslobodio svog čuvara, ali njegov centaršut ka Imamoviću nije bio precizan. Nastavili su izabranici Sakiba Malkočevića sa napadima. Odlično je Imamović prošao po lijevoj strani u 78', a Marušić je zakasnio na njegov ubačaj.

U sudijskoj nadoknadi igra se odvijala na polovici Irske ali se rezultat nije mijenjao, piše Sport1.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak