Zlatko Dalić predstavio novi popis Vatrenih: "Ostali smo bez dvojice senatora"

1
Radiosarajevo.ba
Zlatko Dalić predstavio novi popis Vatrenih: "Ostali smo bez dvojice senatora"

Selektor hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić, objavio je javno popis od 24 igrača koje će zvati na okupljanjem povodom početka najecanja u Uefinoj Ligi nacija ovoga septembra.

Vatreni se nadaju ponoviti pa i poboljšati učinak iz prošlog izdanja kada su kroz skupinu s Francuskom, Danskom i Austrijom uspješno izborili završni turnir. Sada je smještena s Portugalom, Poljskom i Škotskom.

Dva najbolja nacionalna tima nastupit će u četvrtfinalu koje je na rasporedu u martu iduće godine. Trećeplasirana momčad igrat će za ostanak u Ligi A, a iduća momčad ide u Ligu B.

Kržalić o posjeti direktora CIA-e: Jačanje obavještajne saradnje i partnerstva između SAD i BiH

Hrvatski će reprezntativci natjecanje otvoriti gostovanjem u Lisabonu 5. septembra gdje ih čekaju snažni Portugalci

Tri dana kasnije igrat će na hrvatskom tlu, to jest u osječkoj Opus Areni ugostit će reprezentaciju Poljske. Uz 24 poziva, selektor Dalić je uputio sedam pretpoziva. Reprezentacije će se okupiti u ponedjeljak, 2. septembra u Zagrebu i tamo će boraviti sve do odlaska u portugalsku prijestolnicu 4. septembra.

Luka Modrić ostaje u reprezentaciji Hrvatske: Zlatko Dalić otkrio i do kada

"Liga nacija bit će nam dobra platforma za stvaranje momčadi koja će iduće godine krenuti u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2026. godine. U odnosu na ovogodišnji Euro, ostali smo bez dvojice senatora, Vide i Brozovića, ali zato nas sve raduje što je kapiten i dalje s nama - Luka je naša velika snaga na terenu i izvan njega", kazao je selektor Dalić za službene stranice Hrvatskog nogometnog saveza, piše Večernji List.

"Imamo i dalje snažne temelje u timu koji je prije dvije godine osvojio brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Kataru, a pritom smo tim osvježili s nekoliko novih imena koje želimo vidjeti u reprezentativnom okruženju.

Nova sezona tek je započela, svi kandidati imaju mogućnost kroz dobar rad i kvalitetne nastupe u svojim klubovima izboriti priliku u reprezentaciji. Čekaju nas jako dobri protivnici u Ligi nacija, počevši s Portugalom u Lisabonu.

Zlatko Dalić počasni građanin Tomislavgrada

Iako nećemo i ne smijemo zanemariti rezultat jer hrvatska reprezentacija uvijek mora stremiti pobjedama i uspjesima, naš prvenstveni cilj u Ligi nacija je posložiti tim koji će krenuti u kvalifikacije za SP.

To znači pronaći neka nova lica, isprobati neka nova kadrovska i taktička rješenja, a pritom zadržati ono što je bilo najvažnije u našim uspjesima - snažno zajedništvo, timski duh i pobjednički mentalitet", naglasio je selektor Dalić.

Popis igrača za utakmice protiv Portugala i Poljske:

Golmani: Dominik Livaković, Dominik Kotarski, Nediljko Labrović

Obrambeni: Joško Gvardiol, Duje Ćaleta-Car, Borna Sosa, Josip Stanišić, Josip Šutalo, Marin Pongračić, Martin Erlić

Vezni: Luka Modrić, Mateo Kovačić, Mario Pašalić, Lovro Majer, Luka Ivanušec, Luka Sučić, Kristijan Jakić, Martin Baturina, Petar Sučić

Napadači: Ivan Perišić, Andrej Kramarić, Bruno Petković, Ante Budimir, Igor Matanović

Pretpozivi: Borna Barišić, Marko Pjaca, Ivica Ivušić, Marco Pašalić, Nikola Moro, Toni Fruk, Robert Ljubičić

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak