Zlatko Dalić počasni građanin Tomislavgrada

6
Fena
Zlatko Dalić počasni građanin Tomislavgrada
Foto: Fena / Zlatko Dalić

Općinsko vijeće Tomislavgrada na redovitoj sjednici održanoj u četvrtak donijelo je odluku o dodjeli priznanja Medaljon Općine Tomislavgrad fra Anti Pranjiću, a počasnim građaninom Tomislavgrada proglašen je selektor hrvatske nogometne reprezentacije Zlatku Daliću, rođeni Livnjak.

U obrazloženju koje je pročitao načelnik Tomislavgrada Ivan Buntić stoji da je fra Ante Pranjić svećenik franjevac predložen od Kulturno informativnog centra u Tomislavgradu za dodjelu javnog priznanja zbog svog dugogodišnjeg postignuća na području kulture, umjetnosti i drugih područja društvenog života "jer je kao svećenik, književnik i vizionar svojim društvenim književnim, svećeničkim i umjetničkim radom i zalaganjem za opće dobro zadužio zajednicu“.

Fra Ante je svećenik Mostarsko-duvanjske biskupije i član Franjevačke provincije Uznesenja Blažene Djevice Marije sa sjedištem u Mostaru. Rođen je 17. januara 1948. u Brišniku kod Tomislavgrada.

Vučić poslušao Dodika: Sabor srpskog naroda nakon usvajanja rezolucije o genocidu u Srebrenici

Vučić poslušao Dodika: Sabor srpskog naroda nakon usvajanja rezolucije o genocidu u Srebrenici

Gimnaziju je pohađao u Splitu na Poljudu, a maturirao kod isusovaca u Dubrovniku. Studij teologije i filozofije započeo je na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu, a nakon dvije godine nastavio u Engleskoj i Rimu. Na Petrovdan 1975. zaređen je za svećenika po rukama pape Pavla VI. Službovao je u Hrvatskoj, BiH i Švicarskoj, trenutno je u službi u Tomislavgradu, a do sada je objavio brojne knjige i naučne radove.

Matica hrvatska Tomislavgrad u svom prijedlogu da se Zlatko Dalić proglasi počasnim građaninom navela je da je "kao nogometni trener zbog svog djelovanja i postupaka pridonio razvijanju međusobnih odnosa naroda i država, odnosno Bosne i Hercegovine i Hrvatske, povezujući sve Hrvate po cijelom svijetu“.

Zlatko Dalić rođen je 1966. godine u Livnu. Hrvatski je nogometni trener i bivši nogometaš. Trenutačno je selektor hrvatske nogometne reprezentacije. Najdugovječniji je i najtrofejniji hrvatski nogometni selektor, s dvjema osvojenim medaljama na svjetskim prvenstvima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije