Zlatan Ibrahimović izjavio da ne vjeruje u Boga: "Gdje je bio kad mi je brat umro od leukemije?"

4
Radiosarajevo.ba

Italijanski velikan Milan nalazi se na pripremama u Sjedinjenim Američkim Državama, a s ekipom je i Zlatan Ibrahimović, legenda kluba koja danas radi kao savjetnik.

Ibrahimović je dao intervju za ugledni američki sportski list The Athletic, u kojem je progovorio o svojoj novoj ulozi savjetnika.

"Imam uticaja u dosta pitanja u klubu. Zadatak mi je donijeti rezultate i povećati vrijednost momčadi te ambicije za pobjede. Nisam dadilja. Moji igrači su odrasle osobe i moraju preuzeti odgovornost. Moraju dati 200 posto kad ja nisam tamo", rekao je Ibrahimović.

Otoka u novom ruhu: Pogledajte kako izgleda renovirani stadion Olimpika

Istakao je kako nikada ne bi mogao biti trener.

"Imam pokoju sijedu, a zamislite koliko bih ih imao da sam trener. Trener radi 12 sati dnevno i nema slobodnog vremena. Ne bih to mogao. Moja sadašnja uloga je spojiti sve sektore i biti vođa, pobrinuti se da sve strukture u organizaciji rade. Svi moraju biti aktivni".

Pričao je i o vjeri.

"Nisam vjernik. Vjerujem samo u poštovanje. Samo ja mogu suditi sam sebi. Ne vjerujem u Boga. Kad je moj brat umirao od leukemije, gdje je On bio? Moliš mu se svaki dan, zahvaljuješ Mu svaki dan, ali gdje je onda On u takvim trenucima? U mom svijetu svako je svoj bog. U to ja vjerujem", rekao je, između ostalog, Ibrahimović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak