Željo i dalje 100-postotan u gostima: Lendrić i Štilić odlučili mali gradski derbi

0
Radiosarajevo.ba

U utakmici 11. kola Premijer lige BiH fudbaleri Željezničara su u malom gradskom derbiju na Otoci savladali Olimpik rezultatom 3:0. Tako su puleni Amara Osima očuvali 100-postotan učinak na gostovanjima, zabilježivši četvrti trijumf na strani.

Prvo poluvrijeme donijelo je pravu uspavku, sa dosta grubosti, koškanja, pa je sudija Njegomirović pokazao čak šest žutih kartona. Jedino vrijedno spomena do odmora bio je gol Ivana Lendrića u 38. minutu. Vođa Željinog napada je iskoristio dodavanje Kosorića i iz blizine savladao Hadžića.

U nastavku je Olimpik zaigrao otvorenije, "Vukovi" su imali nekoliko šansi, od kojih je najbolja bila Handžićeva u 58. minutu. Pola sata prije kraja u igru je ušao Semir Štilić i sa nekoliko dobrih poteza pokazao koliko znači "Plavima".

U 71. minuti Lendrić je riješio sve dileme kada je zaobišao golmana Olimpika i pogodio za 0:2. Semir Štilić je svojom minijaturom šest minuta prije kraja postavio konačan rezultat (0:3). 

U drugoj subotnjoj utakmici, derbiju začelja u Krupi, ekipa Mladost Doboj Kakanj je golom Hadžića iz jedanaesterca u 69. minuti pobijedila domaćina 1:0.

Rezultati: Olimpik – Željezničar 0:3, Krupa – Mladost 0:1.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak