Xavi je bivši, posrnulu Barcu preuzima čovjek bez dana iskustva na najvećem nivou

0
Radiosarajevo.ba
Xavi je bivši, posrnulu Barcu preuzima čovjek bez dana iskustva na najvećem nivou

Španski stručnjak Xavi Hernandez neće ostati na klupi Barcelone iako je prije samo nekoliko sedmica najavljeno da se u narednu sezonu ulazi sa njim kao vođom stručnog štaba.

Xavi je javno iznio da njegova momčad, odnosno uprava ne stoji najbolje u odnosu na najveće, ali i ostale rivale, što je jako zasmetalo Joanu Laporti.

Situacija je iz idilične prešla u veoma napetu i Španac će ipak pakovati kofere, no, navijače i ljubitelje ovog velikana brine ime njegovog nasljednika.

Je li ljetovanje u Hrvatskoj postalo preskupo? Ovi su turisti pronašli alternativu na novoj lokaciji

Očekuje se da posrnulu momčad u narednu sezonu povede neiskusni Rafa Marquez, trener mlađih kategorija koji će tako dobiti priliku debitovati na najvećem nivou.

Iako se radi o neupitnoj legendi ovog kluba, jasno je da je Barceloninom renomeu potrebniji prije svega iskusniji, ali i kvalitetniji vođa stručnog štaba.

Veliki preokret u Barceloni: Xavi odlučio ostati

No, Xavi je i pored svega govorio istinu i 'Blagurana' nije u poziciji da bira na tržištu, što će Marqueza ranije od očekivanog “gurnuti u vatru” na trenerskoj klupi.

Do sada je 45-godišnji Meksikanac bio zaposlen u mlađim kategorijama Barcelone, ali očigledno uživa veliko povjerenje Laporte i Deca, prenosi AMSport.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak