FC Barcelona i Nike na putu ka raskidu dugogodišnjeg ugovora, situaciju pomno prati Puma

0
Radiosarajevo.ba
FC Barcelona i Nike na putu ka raskidu dugogodišnjeg ugovora, situaciju pomno prati Puma
Foto: AA / Ilustracija / Barcelona i Nike

Katalonski Sport, pozivajući se na dobro informisane izvore iz Kluba, navodi da će u narednih 10-15 dana biti održan sastanak predstavnika FC Barcelone i Nikea koji bi, prema najavama, mogao trasirati put prema raskidu ugovora dvaju brendova.

Klupsko rukovodstvo je poprilično sigurno da sjevernoamerička kompanija neće ponuditi poboljšanje ugovora koje Barça očekuje i raskid trenutno važećeg ugovora, do kraja 2028. godine, čini se izvjesnim.

Izvjesna je i mogućnost velikog, dugotrajnog sudskog spora koji bi mogao uslijediti pa klupski advokati već duže vrijeme proučavaju sve ugovorne članove i klauzule, pripremajući argumentaciju u slučaju sudskog suočavanja.

Feđa Dudić: Poštujem Srbiju od početka angažmana u zemlji. Ne želim da od ovog nastane rijaliti

Feđa Dudić: Poštujem Srbiju od početka angažmana u zemlji. Ne želim da od ovog nastane rijaliti

Inače, tenzije između dvaju strana, koje su ugovorom vezane još od 1998. godine, dostigle su vrhunac u posljednjim mjesecima. Barça, pored onih koji se odnose na finansijski aspekt ugovora, ima i zamjerke koje se tiču dinamike isporuka narudžbi za potrebe klupskih fan shopova koji nerijetko ostaju bez različitih veličina dresova, treninge opreme, trenerki i sličnih artikala.

Razvoj situacije pomno prati Puma koja je, prema ranijim medijskim natpisima, Blaugrani ponudila sponzorski ugovor težak između 120 i 140 miliona eura po sezoni, uz jednokratni bonus od 100 miliona eura. Bio bi to najveći sponzorski ugovor ovog tipa u svijetu fudbala, prenosi SCSport.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije