Xavi nakon poraza: 'Ljut sam! Sudija je katastrofalan i ne razumije se u nogomet'

0
Radiosarajevo.ba
Xavi nakon poraza: 'Ljut sam! Sudija je katastrofalan i ne razumije se u nogomet'
Foto: EPA - EFE / Xavi

Barcelona je ispala u četvrtfinalu Lige prvaka nakon što je PSG slavio 4-1 na Montjuicu i time preokrenuo gol zaostatka iz prve utakmice koja je odigrana u Parizu.

Utakmica je sjajno počela za prvaka Španije, koji je poveo u 12. minuti zahvaljujući golu Raphinhe, ali sve je krenulo nizbrdo crvenim kartonom Ronalda Arauja u 29. minuti.

Urugvajac je bio posljednji igrač Barcelonine odbrane kada je srušio Bradleyja Barcolu, koji je jurio prema Ter-Stegenu i bio u obećavajućoj prilici za gol. Iako se situacija dogodila na ivici kaznenog prostora, sudija Istvan Kovacs nije pokazao na bijelu tačku, a Araujo je isključen iz utakmice.

Organizovan sjajan doček u Petoj osnovnoj školi Ilidža za zlatnog Ismaila Barlova

Organizovan sjajan doček u Petoj osnovnoj školi Ilidža za zlatnog Ismaila Barlova

Kovacs je u 56. minuti pokazao još jedan crveni karton, ali ovoga puta Barceloninom treneru Xaviju, koji je žestoko reagirao na jednu sudijsku odluku s kojom se nije slagao, pa je u ljutnji nogom udario stalak za kameru koji se nalazio pored travnjaka.

Španski stručnjak nakon utakmice nije krio nezadovoljstvo zbog suca Kovacsa.

Veliki preokret: Xavi ostaje u Barceloni?

Veliki preokret: Xavi ostaje u Barceloni?

"Ljut sam! Taj crveni karton (Araujo u 29. minuti, op. a.) je promijenio utakmicu. U situacijama 11 na 11 smo bili odlično posloženi. Sve se tada promijenilo. Moje je mišljenje kako je crveni karton bio pretjeran u toj situaciji, a nakon toga smo gledali drugačiju utakmicu - rekao je Xavi nakon utakmice.

Onda je otkrio što je poručio Kovacsu kada se spustio iz svečane lože po završetku utakmice. Kamere su uhvatile kako Xavi nešto poručuje Rumunu.

"Rekao sam sudiji da je bio vrlo loš, da je bio katastrofalan i da ne razumije nogomet. Ubio je utakmicu, sve je promijenio. Ne volim pričati o sudijama... Ali ovo sam morao reći, ne smijem šutjeti", zaključio je, javlja 24 sata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije