"UEFA je dala jasnu uputu uoči turnira": Da li se ovo krije iza najspornije situacije na Euru?

1
Radiosarajevo.ba
"UEFA je dala jasnu uputu uoči turnira": Da li se ovo krije iza najspornije situacije na Euru?

Ne stišavaju se reakcije na spornu situaciju iz Stuttgarta, u kojoj su glavni likovi bili Jamal Musiala, Marc Cucurella i Anthony Taylor.

Nakon što je Nijemac loptom pogodio Španca u lijevu ruku, engleski sudac nije pokazao na bijelu tačku, a ta je odluka većinu javnosti ostavila u šoku.

Dok se nižu prigovori na račun UEFA-e i Engleza, iz minute u minutu stižu i objašnjenja neobične situacije, a jedno od najnovijih dao je Dale Johnson, ESPN-ov novinar, koji se nerijetko bavi upravo sudačkim odlukama.

UŽIVO | Poplave u BiH 2024: Još uvijek obustavljen saobraćaj od Jablanice prema Mostaru

"UEFA je uoči Eura dala specifičan primjer i jasan naputak o igranju rukom, baš kakav je bio ovaj s Marcom Cucurellom, rekavši da to ne bi trebao biti kazneni udarac.

Ruka je blizu boka, usmjerena okomito, prema dolje i/ili iza linije tijela", napisao je na platformi X.

Ujedno, Johnson je situaciju usporedio s penalom koji je Njemačka dobila u osmini finala protiv Danske.

"To je različito od penala koji je dosuđen nakon što je Joachim Andersen igrao rukom protiv Njemačke. Ruka je u toj situaciji bila u neprirodnoj poziciji i stvarala je barijeru. Razumljivo je da navijači misle da su dvije odluke pogrešne, ali prema toj interpretaciji nisu".

Izvjesno je da ovo opravdanje neće umiriti bijesne gledatelje diljem Europe, navodi Jutarnji, a jasno je da će se gomilati nove interpretacije sporne odluke... Inače, snimak sporne situacije možete pogledati OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak