Sahranjen Miroslav Blažević: Posljednji ispraćaj 'trenera svih trenera': Hvala za sve, Ćiro!

1
Radiosarajevo.ba
Sahranjen Miroslav Blažević: Posljednji ispraćaj 'trenera svih trenera': Hvala za sve, Ćiro!

U Zagrebu je sahranjen je Miroslav Ćiro Blažević. 

Legendarni nogometni trener i bivši selektor Bosne i Hercegovine i Hrvatske pokopan u Aleji velikana na zagrebačkom groblju Mirogoj, gdje su njegovom posljednjem ispraćaju prisustvovale mnoge poznate osobe iz hrvatskog javnog života, kao i brojni hrvatski građani. 

Prvo je u dvorani Vatroslav Lisinski u 10 sati održana komemoracija za Ćiru, kojoj su prisustvovali su premijer Hrvatske Andrej Plenković, predsjednik Hrvatske Zoran Milanović, zagrebački gradonačelnik Tomašević, igrači Dinama, i mnoge poznate ličnosti iz politike, sporta, privrede i kulture.

Velike poplave i klizišta u Njemačkoj. Evakuiraju se ljudi, nestalo i struje, pogledajte prizore

Veliki aplauz umjesto minute šutnje na kraju komemoracije za Miroslava Ćiru Blaževića

Na komemoraciji su nastupili i Nera Stipičević i Boris Novković, a pušten je i kratki film o Ćiri u kojem se govori o njegovoj karijeri i karakteru.Na zagrebačkom Mirogoju je Ćirin lijes bio izložen od 12 sati, gdje je stotine građana došlo da oda počast.

U 14 sati počela je sahrana u Aleji velikana. Nakon svećenikove molitve klapa je otpjevala poznatu pjesmu "Moj lipi anđele" Olivera Dragojevića i poznatu francusku šansonu La Mer.

Bacanjem ruže na Ćirin lijes, okupljeni su se posljednji put oprostili od trenera svih trenera.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak