Veliki aplauz umjesto minute šutnje na kraju komemoracije za Miroslava Ćiru Blaževića

1
Radiosarajevo.ba
Veliki aplauz umjesto minute šutnje na kraju komemoracije za Miroslava Ćiru Blaževića
Foto: Hina / Marijan Kustić

Sahrana legendarnog trenera Miroslava Ćire Blaževića bit će održana danas od 14 sati na Aleji velikana u Zagrebu.

Jutros je počela komemoracija u dvorani "Vatroslav Lisinski". Mnoge poznate ličnosti prisustvuju komemoraciji legendarnom našem Ćiri. 

Ličnosti iz hrvatskog, bh. i europskog nogometa, kao i državni vrh Hrvatske, zagrebački gradonačelnik te brojni drugi ugledni ljudi iz svijeta politike, sporta i javnog života, nalaze se u dvorani.

Video porodice Isak iz Srebrenice izazvao brojne komentare na društvenim mrežama

Video porodice Isak iz Srebrenice izazvao brojne komentare na društvenim mrežama

Emotivan govor Ćirinog sina: 'Tata, meni je privilegija bila biti tvoj sin'

Emotivan govor Ćirinog sina: 'Tata, meni je privilegija bila biti tvoj sin'

Na komemoraciju su došli Zlatko Dalić, Niko Kovača, Niko Kranjčar, Robert Jarni, Zvonimir Boban, Ivica Olić i Aljoša Asanović te mnogi drugi, a predsjednik HNS-a Marijan Kustić imao je vrlo emotivan prvi govor.

Kasnije je govorio i Ćirin sin - Miroslav Blažević, koji se na komemoraciji zahvalio državnom vrhu na pismima poslanim porodici te medicinskom osoblju u Merkuru i na Rebru.

Miroslav Blažević
Foto: Hina: Miroslav Blažević

Mi smo ovdje da slavimo njegov život. Njegov život je bio prekrasan. Ostvario je svoje snove, ostvario je naše snove. Tata, meni je privilegija bila biti tvoj sin i uz tvoju karijeru biti uz tebe i upoznati sve ove divne ljude i dogodovštine i sve lijepo što si nam uspio dočarati i donijeti. Ja mogu samo biti sretan jer imam jednu veliku porodicu ispred mene, a mi smo svi njegovi sinovi. Moj otac je bio čovjek koji je imao veliku ljubav prema svima i dijelio je tu ljubav bez ikakvih kompromisa. Nije imao predrasuda prema nikome, boju kože, rasu, sve je volio. Obožavao je ljude”, rekao je Blažević.

Tokom sahrane će se izmjenjivati počasne straže sačinjene od bivših saradnika, igrača, kolega trenera, novinara, a također, djeca će nositi dresove svih klubova koje je ovaj legendarni trener vodio.

Jedan od najboljih stručnjaka ikad s naših prostora će biti pokopan u Aleji velikana na zagrebačkom Mirogoju.

Legendarni Miroslav Ćiro Blažević je preminuo u 88. godini nakon duge i teške bolesti. Rođen je u Bosni i Hercegovini, u Travniku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije