Jadranka Kosor tuguje za Ćirom: ‘Javio se u nedjelju i rekao da tu zadnju kafu nećemo stići popiti‘

3
Radiosarajevo.ba
Jadranka Kosor tuguje za Ćirom: ‘Javio se u nedjelju i rekao da tu zadnju kafu nećemo stići popiti‘
Printscreen / Jadranka Kosor

Bivšu premijerku Hrvatske Jadranku Kosor i Ćiru Blaževića vezalo je gotovo 30 godina dugo nježno prijateljstvo, puno međusobne podrške i ljubavi.

Dapače, Ćiro je svojevremeno u radijskom eteru, u vrijeme kad je Kosor proživljavala najtežu političku krizu, javno stao na njezinu stranu, pa čak, kroz šalu, rekao i da je zaljubljen u nju.

"Ćiro spada među ljude koje ne možete zaboraviti. Sigurna sam da će ga generacije pamtiti, a i da današnja djeca znaju ko je bio Ćiro i ko je Ćiro i da će ga i oni pamtiti kad narastu. Bio je svakako jedna neponovljiva pojava na, ne samo na sportskoj, nego i političkoj i društvenoj sceni Hrvatske, sasvim jedinstven. Međutim, bio je i čovjek kojeg će pamtiti i kojeg su voljeli i puno dalje od granica naše zemlje, svugdje tamo gdje je trenirao, vodio reprezentacije, posebno u Bosni i Hercegovini, gdje je i rođen", na samom je početku razgovora naglasila političarka.

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Posljednji ispraćaj: Poznato gdje će biti ukopana ikona fudbala Miroslav Ćiro Blažević

Posljednji ispraćaj: Poznato gdje će biti ukopana ikona fudbala Miroslav Ćiro Blažević

Za nju će Ćiro zauvijek ostati izniman prijatelj, a prije svega veliki džentlmen.

"Ja ga poznajem s nekim malim usponima i padovima, u smislu ne tako redovite komunikacije, od kraja 1995., pa do zadnjeg trenutka. Bili smo zaista prijatelji, on je bio jedan od onih rijetkih muškaraca koje sam upoznala u svom životu i koji su zaista bili džentlmeni. Bio je takav prema svima. Ne mogu se sjetiti situacije, bilo gdje da smo bili, da bi on dozvolio platiti kavu. Bio je apsolutno poznat po tome. I nije tu u pitanju činjenica, kako su neki komentirali, da Ćiro ima novaca.

Imaju mnogi drugi ljudi koje poznajem novca, pa gotovo nikom nikad nisu platili kafu. To govorim zbog primjera. On je jednostavno volio ljude i društvo, a u isto vrijeme je bio i melankoličan i često puta i tužan. Isto tako često je bio i beskrajno duhovit Jako me znao razveseliti sitnom pažnjom, ali i komentarom", prisjetila se Jadranka Kosor, prenosi Jutarnji.

Zadnji put su se čuli u nedjelju.

"Ja sam ga često zvala u zadnje vrijeme, stalno smo se dogovarali još za jednu kavu i u nedjelju mi je rekao: "Nažalost, čini se da kafu popiti nećemo". Ja sam naravno rekla da sve moramo učiti da ipak popijemo tu kavu, no to je bio zadnji put da sam ga čula", s puno tuge u glasu govori Jadranka Kosor.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije