Trener Dinama: Igrao sam za Real pod drugim imenom, skrivali me u hotelu

Radiosarajevo.ba
Trener Dinama: Igrao sam za Real pod drugim imenom, skrivali me u hotelu

Danas trener Dinama, a nekad talentirani igrač koji je veoma mlad otišao Real iz Madrida, ali nikad nije uspio u ispuniti taj "kraljevski potencijal". Nosio je dresove Dinama, Real Madrida, Zagreba, Yokohame, Guaranija, Metza, Shenyanga, Karpatyja i Zhuhaija. Da, nakon odlaska u Španiju nije nastavio rasti tom putanjom, ali mnogo je tu stvari koje su utjecale na njegovu karijeru, od samog početka kad su po Igora Jovićevića (46) prvi put stigli iz Madrida.

"Imao sam 17 godina kada sam trebao finiširati transfer u Veronu. U hotelu sam i vidim grupu ljudi kako ulazi, a među njima prepoznam Radomira Antića, počivao u miru. Bila je to Realova delegacija, igrali su na nekom turniru u Veroni", prisjetio se trener Dinama za španski As.

Tada se prvi put susreo s predstavnicima madridskog kluba, a otkrio je i kako je došlo do transfera i kakve je sve avanture morao prolaziti nakon što je Real 1991. za njega Dinamu platio milion dolara.

"Poznavao sam Roberta Prosinečkog, popričao sam s njim i Antićem te dopredsjednikom kluba Zapatom. Otišao sam s njima nazad za Madrid i pod drugim imenom odigrao nekoliko utakmica. Skrivali su me u hotelu 'incognito' sve dok me jedan novinar nije otkrio", rekao je Igor.

Osvrnuo se na klauzulu u ugovoru o kojoj nije ništa znao:

"Imao sam 17 godina, nisam ni znao što točno piše u ugovoru. Bio sam na odlasku iz kluba kada sam saznao za tu klauzulu. Tada su bila drugačija vremena i samo su tri stranca mogla igrati. Na mojoj su poziciji bili Hagi, Laudrup...", prisjeća se on.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak