Švrakić: Za Travnik se spremamo kao za derbi

Radiosarajevo.ba
Fudbalski klub Sarajevo sutra će na stadionu Asim Ferhatović Hase u prvom susretu četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine odmjeriti snage s Nogometnim klubom Travnik.

Danas je u prostorijama ekipe iz Titove 38b održana press konferencija na kojoj su se prisutnim predstavnicima medija obratili pomoćnik šefa stručnog štaba Zijad Švrakić i golman Adi Adilović.

Švrakić je istaknuo kako će stručni štab imati sve igrače na raspolaganju, izuzev Saše Balića.

"Što se tiče zdravstvenog biltena svi su manje-više zdravi. Bit će nekih promjena koje su normalne za ovo takmičenje. Neke igrače moramo odmoriti zbog ritma srijeda - subota. Balić ima problema sa stomačnim virusom i na njega nećemo računati. Svi ostali su tu, ali neki neće biti u ekipi, a na nama je da to ukomponujemo na kvalitetan način", rekao je Švrakić i dodao:

"Svaka utakmica do kraja prvenstva je važna i ova sutra i ona u subotu sa Širokim, zbog toga nije na odmet da napravimo nekoliko rokada u ekipi. Folirali bi kada bi rekli da poznajemo Travnik nešto dobro. Gledali smo duel Travnika i Veleža i analizirali igru našeg protivnika. Spremamo se za Travnik isto kao i za derbi. Mi želimo proći Travnik, jer nam je Kup izuzetno važno takmičenje", istaknuo je Švrakić.

"Bilo bi lijepo završiti posao sutra, ali treba biti realan. Kiša pada već nekoliko dana i teren nije na zadovoljavajućem nivou. Jako je mekan i predstavljat će problem i nama i njima. Trebamo odigrati dobro, dati svoj maksimum, jer danas svi igraju dobro", rekao je Švrakić.

Stručni štab je zadovoljan igrama Saida Husejinovića u nastavku sezone.

"Mi smo u decembru imali sastanak u prostorijama kluba na kojem se pravila strategija za nastavak prvenstva. Tada smo bili sigurni da će Said Husejinović biti najveće pojačanje ekipe za proljeće. On je dobro radio na pripremama i ovo za nas nije iznenađenje. Sada je sve na njemu", istaknuo je Švrakić.

Golman Bordo tima Adi Adilović ističe kako je atmosfera u ekipi odlična.

"Atmosfera je zaista odlična nakon serije pobjede. Prirodno je da atmosfera bude na visokom nivou. Nemamo povreda, gazimo dobro i idemo prema nekom svom cilju. To nas čini sretnim i ne želimo stati. Želimo biti na našem putu koji smo sebi zacrtali u svlačionici. Mi se ne obaziremo na protivnika koji nam dolazi, puni smo elana i samopouzdanja. Okrenuti smo samo treninzima i terenu, želimo biti što bolji i produžiti niz u kojem se nalazimo. To može samo ako smo pravi i ako se držimo zajedno", istaknuo je Adilović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak