Spektakl na najmodernijem balkanskom stadionu: Hrvatska dočekuje Tursku u Osijeku

0
Radiosarajevo.ba
Spektakl na najmodernijem balkanskom stadionu: Hrvatska dočekuje Tursku u Osijeku

U sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo koje će se 2024. godine odigrati u Njemačkoj igra se osam utakmica u četvrtak, 12. oktobra. 

Fokus će svakako biti u Osijeku, gdje će na novoj Opus Areni svoj meč igrati Hrvatska i Turska. Ovaj stadion je građen prethodnih šest godina, a službeno je otvoren 1. jula ove godine. 

Iako već cijelu sezonu NK Osijek igra na ovom stadionu, ovo će biti prvi meč reprezentacije na ovom terenu. Turska je protivnik s kojim su Vatreni igrali veliki broj puta, čak 11, i zabilježili četiri pobjede, pet remija i dva poraza. 

Anketa | Čija je najveća odgovornost što građani moraju plaćati proviziju za račune za vodu?

Pobjedom nad Turskom, Hrvatska bi došla na korak od plasmana na EURO, dok bi Turska trijumfom skočila na prvo mjesto u grupi. 

Od ostalih utakmica, interesantno će biti u Sevilli, gdje igraju Španija i Škotska. Pobjedom na gostujućem terenu, Škoti bi skoro pa garantovali prolazak dalje, dok bi se Španija pobjedom vratila u borbu za prvo mjesto u grupi. 

Ostali mečevi: Kipar - Norveška, Latvija - Armenija, Albanija - Češka Republika, Farski Otoci - Poljska, Andora - Kosovo, Bjelorusija - Rumunija. Svi mečevi se igraju od 20:45 sati, osim Latvija - Armenija koja počinje od 18 sati. Utakmica između Izraela i Švicarske je odgođena zbog rata u ovoj bliskoistočnoj zemlji. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak