Skandal pred dodjelu Zlatne lopte: Real Madrid otkazao let za Pariz, niko iz tima ne dolazi

0
Radiosarajevo.ba
Skandal pred dodjelu Zlatne lopte: Real Madrid otkazao let za Pariz, niko iz tima ne dolazi

Brazilski napadač Real Madrida, Vinicius, neće osvojiti Zlatnu loptu, što je za kraljevski tim bilo veliko iznenađenje.

Kako prenose mediji, izgleda da nijedan igrač aktuelnog prvaka Evrope neće dobiti ovu prestižnu nagradu, a sve ukazuje da će ona pripasti vezistu Manchester Cityja, Rodriju.

Objavljeno je da nijedan član Real Madrida neće prisustvovati večerašnjoj gala večeri u Parizu: niti predsjednik Florentino Perez, niti Carlo Ancelotti koji bi mogao osvojiti nagradu za najboljeg trenera, kao ni svi nominovani igrači.

Nađen pas u Donjoj Jablanici: Traži se vlasnik, je li ovo vaš ljubimac?

Iako postoji mogućnost da se situacija promijeni obzirom da nisu izašli zvanični rezultati, najnovije informacije sugerišu da Vinicius, kao ni ostali igrači Reala, neće dobiti Zlatnu loptu, što je razlog zbog kojeg su odlučili da ne dođu na svečanu ceremoniju. 

Navodno je ranije tokom dana kraljevski tim otkazao let za francusku prijestolnicu. 

Inače ovo je prvi put da se na dan dodjele ne zna ko je dobitnik Zlatne lopte, što stvara veliku tenziju do samog kraja. Iako su mnogi već proglašavali Brazilca za pobjednika, čini se da je došlo do preokreta.

"Ako kriteriji nagrade ne dodjele Zlatnu loptu Viniciusu, onda bi to trebalo da ide Carvajalu. S obzirom na to da to nije slučaj, očigledno je da Zlatna lopta i UEFA ne poštuju Real Madrid. Tamo gdje se ne poštuje Real Madrid, mi ne želimo biti", navodi se u nezvaničnom saopštenju iz Reala, prema Marci.

Viniciusov tim ističe da je potpuno zbunjen i emocionalno slomljen zbog ove odluke. Smatraju da su interesi koji nemaju veze sa fudbalom utjecali na izbor pobednika.

Dodjela Zlatne lopte će se upriličiti 28. oktobra, u 20:45h.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak