SFK 2000 pojačava se mladim nadama: Uma Hadžihajdarević i Hana Mešan spremne su za nove izazove

0
Radiosarajevo.ba

Fudbalski klub Sarajevo saopštio je da se SFK 2000 pojačao sa dvije nove mlade nade te tako još jednom pokazali koliko pažnje posvećuju ženskom fudbalu u BiH.

Saopštenje fudbalskog kluba Sarajevo prenosimo u cijelosti:  

"Ženski fudbal u Bosni i Hercegovini dobiva svježu dozu talenta i perspektive dok se dvije mlade igračice, Uma Hadžihajdarević i Hana Mešan, pridružuju renomiranom timu SFK 2000 Sarajevo. Ovaj potez jasno ukazuje na stratešku predanost kluba prema razvoju mladih talenata i osiguranju svijetle budućnosti za ženski fudbal u zemlji.

Jasmin Medić za austrijski medij: 'Odnos Aleksandra Vučića prema genocidu i ratnim zločincima'

Uma Hadžihajdarević, 15-godišnja mlada nada iz Bihaća, i Hana Mešan, 13-godišnjakinja iz Donjeg Vakufa, privukle su pažnju ljubitelja fudbala svojim izvanrednim sposobnostima i strašću za igrom. Posebno impresivno je da su obje djevojčice trenirale s dječacima, što je dodatno pokazalo njihovu odlučnost i borbeni duh.

Današnje potpisivanje ugovora označava veliki korak naprijed za obje igračice, ali i za SFK 2000 Sarajevo. Klub je jasno izrazio svoju posvećenost razvoju mladih talenata kao ključnog dijela svoje dugoročne strategije.

Ma, bravo: Talentovana bh. fudbalerka Maja Jelčić potpisala za Inter

Ova investicija u budućnost ne samo da će doprinijeti razvoju fudbalskog talenta, već će također podržati kontinuirani rast i razvoj ženskog fudbala u zemlji.

Uzbuđene i motivirane, Uma Hadžihajdarević i Hana Mešan su spremne preuzeti izazov i pružiti svoj maksimum na terenu pod zastavom SFK 2000 Sarajevo.", navodi se u saopštenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak