Sergej Jakirović dobio otkaz u Dinamu

1
Radiosarajevo.ba
Sergej Jakirović dobio otkaz u Dinamu

Sergej Jakirović u četvrtak, 19. septembra, iza 10 sati i službeno je postao bivši trener Dinama.

Članovi izvršnog odbora još u srijedu načeli su temu potencijalnog odlaska aktualnog trenera, tome se nije protivio ni predsjednik Dinama Velimir Zajec. I Jakirović će se danas u Maksimiru oprostiti od igrača, riješiti pitanje otpremnine, saznaju 24sata.

Jakirović bi otkazom Dinamo stajao 500 hiljada eura otpremnine.

Obilježavaju li djeca Kate Middleton Noć vještica?

Prva opcija za nasljednika bivšeg 'Zmaja' na klupi "modrih" je Niko Kovač (52). I tu nema nikakve tajne. Zvonimir Boban jedan je od zagovornika te ideje koja se još u utorak navečer zakotrljala medijskim prostorom.

Legenda "vatrenih" sve je češće u društvu Roberta Kovača, ali "njegov brat Niko" za Dinamo bi mogao biti - nemoguća misija. Razlog? Novac. Dinamo danas živi u blagostanju, u Maksimiru konačno ima "para", ali Kovač za sebe i stručni štab traži previše. 

Godišnja plaća za novog trenera i njegov stožer išla bi i do 2,5 miliona eura, pa bi mu Zagrepčani u slučaju ranijeg raskida ugovora (ako ne bude rezultata) morali isplatiti - čuda. Kovač bi postao daleko najplaćeniji trener u Dinamovoj historiji, vrlo vjerojatno bi imao veća primanja i od bilo kojeg igrača koji je ikad branio boje "modrih".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak