Senzacija u Arsenalu: Mikel Arteta planira veliko pojačanje iz Real Madrida?

0
Radiosarajevo.ba
Senzacija u Arsenalu: Mikel Arteta planira veliko pojačanje iz Real Madrida?

Sjajni španski stručnjak Mikel Arteta i ove sezone odrađuje ozbiljan posao sa ekipom Arsenala, ali i već uveliko gleda ka ljetnom prijelaznom roku i novim pojačanjima.

Arsenal se u aktuelnoj takmičarskoj godini za šampionsku titulu u Engleskoj bori sa Liverpoolom i Manchester Cityjem, dok su osigurali i četvrtfinale Lige prvaka.

Sigurno je da je fokus popularnih Topnika na borbi za pomenute trofeje, ali Arteta je ovih dana zacrtao jedno ogromno pojačanje, a radi se o zvijezdi Real Madrida.

Anketa | Čija je najveća odgovornost što građani moraju plaćati proviziju za račune za vodu?

Naime, Brahim Diaz mogao bi pojačati Arsenal po završetku sezone, ako je vjerovati španskim i engleskim izvorima. Dolazak novog reprezentativca Maroka definitivno bi bio pravi "boom" u Londonu, te nema sumnje da bi i očekivanja bila izuzetna.

Navodno bi Arsenal za usluge Brahima isplatio Kraljevskom klubu visoku novčanu naknadu. Preciznije, radi se o čak 70 miliona eura (136,8 miliona KM), što zaista nije malo.

Jedan od najboljih igrača Arsenala odlazi sa Emirata? Veliki klub ga želi dovesti pod svaku cijenu

Ovaj 24-godišnjak pruža fantastične partije u dresu Real Madrida, iako je često u drugom planu trenera Carla Ancelottija, te šansu dobija tek sa klupe. Vrijedi napomenuti da se španski velikan upravo zahvaljujući njegovom golu protiv RB Leipziga plasirao u četvrtfinale Lige prvaka, javlja SportAM.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak