Sarajevo želi nastaviti savršeni niz protiv Posušja, u Tuzli obje ekipe traže bitnu pobjedu

0
Radiosarajevo.ba
Sarajevo želi nastaviti savršeni niz protiv Posušja, u Tuzli obje ekipe traže bitnu pobjedu

Danas su na rasporedu dva meča šestog kola WWin lige BiH. Sarajevo na Koševu dočekuje Posušje, dok se u Tuzli igra duel između Slobode i Veleža.

Sarajevo protiv Posušja želi nastaviti savršen niz koji su imali prije reprezentativne pauze. Trener Bordo tima je imao samo riječi hvale o svom narednom protivniku.

"Imali smo ovu pauzu. Mislim da smo je dobro iskoristili u svakom smislu, fizičkom, taktičkom i svemu drugom. Imali smo dovoljno vremena proučiti ekipu Posušja. Moram reći da nije, kako bi se reklo šuplja, jako su organizirana ekipa sa nekoliko izvrsnih pojedinaca, od kojih sam neke i ja sam trenirao. Nadam se da je ekipa shvatila sve o čemu smo razgovarali i da će biti koncentrirani i u full izdanju u svakom smislu, jer jedino tako možemo doći do novih bodova. Nije floskula, ali moramo biti na 200 posto", rekao je Zekić u najavi utakmice.

Poseban trenutak na Koševu: Ismail Barlov i Ismail Zulfić dočekani uz ovacije na utakmici

Na stadionu Asim Ferhatović Hase očekuje nas zasigurno zanimljiv duel. Sarajevo, obzirom na formu u kojoj se nalazi, je favorit, ali Duško Vranešević je kazao kako se njegova ekipa neće predati.

"Nadam se da ćemo odigrati na nivou prethodnih utakmica i da ćemo uz čvrstu odbranu i direktnu igru u napadu doći do bodova koji bi nas ostavili u vrhu tabele", rekao je Vranešević.

U periodu 2021. godina do danas, od kako se Posušje vratilo u društvo najboljih, odigrano je 9 međusobnih susreta ove dvije ekipe. Sarajevo je slavilo 8 puta, dok je jedanput bilo neriješeno.

Nešto malo prije meča na Koševu, u Tuzli se igra utakmica između Slobode i Veleža. Ovo je duel u kome će obje ekipe, zbog slabijeg starta u prvenstvu, morati ići na pobjedu.

"Mi idemo kao i svaku utakmicu do sada, na pobjedu. Nadam se da ćemo u tome uspjeti. Sloboda neće biti lagan protivnik. Za nas jako bitna utakmica.", poručio je Samir Merzić, pomoćni trener Rođenih.

Turski stručnjak predstavljen u Mostaru: 'Za Velež znam od malih nogu. Igrat ćemo ofanzivno'

Sloboda je u prošlom kolu došla do prvih bodova u sezoni, nakon što su remizirali na gostovanju u Širokom Brijegu, a sada će, na domaćem terenu, pokušati da upišu i prvu pobjedu.

Utakmica Sloboda – Velež igra se od 16 sati, dok duel na Koševu počinje u 20:45. Obje utakmice pratite direktno na kanalu Arena 1 Premium.

Raspored šestog kola WWin lige BiH:

Petak, 13. septembar:

Radnik – Igman 0:1

Subota, 14. septembar:

16:00 Sloboda – Velež

20:45 Sarajevo – Posušje

Nedjelja, 15. septembar:

15:00 Sloga – Široki Brijeg

19:45 Zrinjski – Borac

Ponedjeljak, 16. septembar:

18:00 GOŠK – Željezničar

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak