Turski stručnjak predstavljen u Mostaru: 'Za Velež znam od malih nogu. Igrat ćemo ofanzivno'

0
Radiosarajevo.ba
Turski stručnjak predstavljen u Mostaru: 'Za Velež znam od malih nogu. Igrat ćemo ofanzivno'
Foto: FK Velež / Irfan Buz

Turski stručnjak Irfan Buz, novi trener Veleža, predstavio se danas mostarskim novinarima kazavši tom prigodom kako je sretan i počašćen što je dobio ovaj posao.

Buz se novinarima obratio na njemačkom, bosanskom i turskom jeziku, istaknuvši kako ne želi trošiti previše riječi i da će on pričati na terenu.

"Ići ćemo korak po korak. Želim pogledati prvu utakmicu, izanalizirati je... Možemo mi ovdje nešto pričati, ali istina je na terenu", kazao je.

Novi proizvod koji je zaštićen u Bosni i Hercegovini

Novi proizvod koji je zaštićen u Bosni i Hercegovini

Dodao je kako za Velež zna od malih nogu i da ga je kao dječak gledao u tadašnjem Kupu UEFA.

"DNK Veleža je ofanzivni nogomet, ali kad igrate tako morate biti fizički spremni. To je pod broj jedan. Ja kao i navijači volim ofanzivni nogomet i Velež će tako igrati, ali moramo ići korak po korak. Fizička sprema ja najvažnija, onda slijed taktička i mentalna snaga", poručio je Buz.

Premijeru na klupi Veleža Buz će imati u subotu na gostovanju u Tuzli kod Slobode.

"Pravimo već analizu sljedećeg protivnika. Sloboda je dobra momčad i mi moramo biti kompaktni da dođemo do dobrog rezultata" kazao je Buz.

On je već treće trenersko rješenje na klupi Veleža u ovoj sezoni. Na startu je Rođene vodio Austrijanac hrvatskih korijena Damir Čanadi, nakon što je dobio otkaz klub je privremeno vodio dvojac Samir Merzić i Avdo Kalajdžić, dok bi turski trener trebao biti dugoročno rješenje.

Irfan Buz rođen je 1967. godine u Istanbulu, a s četiri godine s roditeljima je preselio u Njemačku.

Osam godina radio je kao trener u omladinskim kategorijama njemačke reprezentacije, a nakon toga vodio je klubove SpVg Otpe, FC Iserlohn, Bursaspor, Gencerbirligi, Osmanlispor, Kasimpasu, Yeni Malatyaspor, Giresunspor i Sanliurfaspor.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije