Sarajevo pregazilo Čelik na Koševu

Radiosarajevo.ba
Fudbalski klub Sarajevo slavio je danas protiv Nogometnog Čelika na stadionu Asim Ferhatović Hase u 14. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine rezultatom 4:0.

Iako je Sarajevo od prve minute uspostavilo terensku inicijativu prvi šut je pripao Čeliku. Marin Popović je šutirao glavom nakon ubačaja u sedmoj minuti, ali je prebacio gol domaćih.

Sarajevo dolazi do vodstva već u 12. minuti. Lopta se u kaznenom prostoru gostiju prebacivala glavom od jednog do drugog igrača, a na kraju je Hebibović pospremio loptu glavom u mrežu. U 16. minuti dobra šansa za Bordo tim, ali Ružić je sjajno odbranio nakon šuta Ahmetovića.

Sarajevo povećava prednost u 27. minuti. Hodžić je ubacio, Ahmetović prebacio za Crnkića, koji zakucava loptu u mrežu Čelika za 2:0.

Tempo utakmice je opao nakon drugog gola, a na narednu šansu smo čekali do 36. minute. Hebibović je šutirao s 15 metara, a loptu je u korner odbio jedan od igrača Čelika. Nakon kornera je sjajno ubacio Duljević, a Crnkić je zakasnio, pa je ostalo 2:0.

Ružić u 44. minuti veže tri odbrane. Ahmetović je šutirao nakon sjajnog solo prodora, lopta se odbila do Hebibovića, Ružić opet brani, zatim pokušava Crnkić, ali golman Čelika odbija loptu u korner, pa je rezultat na poluvremenu glasio 2:0.

Prvu šansu u drugom poluvremenu je imalo Sarajevo u 50. minuti. Ivetić je ubacio iz slobodnog udarca, Crnkić šutira glavom, ali lopta odlazi pored gola.

Sarajevo stiže do trećeg pogotka u 58. minuti, a strijelac za Bordo tim bio je Mersudin Ahmetović. Mogao je napadač Sarajeva postići još jedan gol tri minute kasnije, ali Ružić je u dva navrata fantastično odbranio. Duljević je odlično 'probio' u 65. minuti, no slabo je šutirao, lopta je otišla preko gola.

Samo minutu kasnije Balić pogađa stativu. Defanzivac Sarajeva je šutirao s vrha kaznenog prostora nakon slobodnog udarca. U 72. minuti Sarajevo postiže još jedan gol. Odličan kontranapad je poveo Duljević, nesebično je uposlio Crnkića, koji postiže svoj drugi gol. Ostalo je do kraja 4:0. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak