Safet Sušić za Radiosarajevo.ba uoči vječitog derbija: "Zekiću želim da donese titulu na Koševo"

1
A. Vatreš

Sarajevo i Željezničar, u srijedu, 25. septembra, na stadionu Asim Ferhatović Hase od 20:30 sati igraju 153. vječiti derbi.

Dok svi s nestrpljenjem očekuju novi duel gradskih rivala, svoja očekivanja od večerašnje utakmice za portal Radiosarajevo.ba iznio je legendarni igrač kluba s Koševa, Safet Sušić (69).

Čuvenog Papeta raduju posljednji rezultati Sarajeva.

Meteorolozi objavili prognozu do 11. oktobra: Evo kakvo nas vrijeme očekuje u naredne 2 sedmice

"Mislim da je velika stvar ovo što su dobili Borca u Banjoj Luci. To je korak prema ostvarenju ambicija, da ove sezone budu šampioni", rekao je Sušić za Radiosarajevo.ba.

Zoran Zekić je pridobio simpatije navijača, a Sušić mu želi da nastavi istim putem.

Borba za prevlast u gradu: Sarajevo i Željezničar na Koševu igraju 153. vječiti derbi

"Kad imate dobre rezultate, onda su svi iza vas. Trener je dobar dok ima dobre rezultate. Zasad ide dobro. Želim mu da nastavi ovako i da Sarajevo poslije dugo vremena bude šampion".

Sa situacijom u Željezničaru nije detaljno upoznat, ali mu je drago što su oba sarajevska kluba u vrhu tabele.

"Uglavnom ispratim rezultate, ne čitam nešto puno medije. Vidim da je i Željo tu gore, četvrti... Velika je stvar za sarajevski fudbal da dva najveća bh. kluba budu u vrhu tabele".

Naglasio je da su derbiji utakmice gdje nikada nema favorita, ali i izrazio želju da njegovo Sarajevo slavi.

"Tu nikad nema favorita. Nikad se ne zna, bez obzira na trenutno stanje na tabeli. Uvijek su to neodlučne utakmice i neizvjesne do kraja. Volio bih, naravno, da Sarajevo pobijedi. Da li će uspjeti, to je druga stvar", dodao je Sušić za Radiosarajevo.ba

Sarajevo večerašnji meč dočekuje kao lider na tabeli s 16 bodova iz šest utakmica (5-1-0), dok je Željezničar četvrti s tri boda manje, ali i utakmicom više u odnosu na rivala (4-1-2).

/ Anketa

Ko će pobijediti u 153. vječitom derbiju između FK Sarajevo i FK Željezničar?

Podsjetimo, u dosadašnje 152 utakmice, Željezničar je slavio 47 puta, Sarajevo 45, dok je čak 60 utakmica završeno bez pobjednika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak