Roma ispratila legendu direktnim plasmanom u Ligu prvaka

Radiosarajevo.ba
Roma ispratila legendu direktnim plasmanom u Ligu prvaka
U posljednjem kolu italijanske Serie A na Olimpijskom stadionu u Rimu Vučica je dočekala Genou.

Na rasprodatom Olimpicu Roma večeras ispraća svoju fudbalsku legendu Francesca Tottija (40) kojeg su na stadionu bodrile i nekadašnje zvijezde Rome – Gabriel Batistuta, Vincenzo Montella i Antonio Cassano.

U prvoj postavi Spalettija zaigrao je i bosanskohercegovački reprezentativac Edin Džeko.

Golom Pellegrija u trećoj minuti susreta počelo je vodstvo gostujuće ekipe, no bh. Dijamant već u 10. minuti izjednačava rezultat i time postiže 29. gol u sezoni.

 U ostatku prvog poluvremena Džeko je imao još nekoliko sjajnih prilika, ali fudbaleri obje ekipe u svlačionicu odlaze bez postignutih golova.

U 74. minuti Dijamant je asistirao De Rossiju za vodstvo rimske Vučice, no njihovo slavlje nije dugo trajalo jer već u 79. minuti za izjednačen rezultat zabija Lazović.

U 90. minuti golom uz sjajnu asistenciju Dijamanta Perrotija Roma dolazi u vodstvo i penje se na drugo mjesto tabele u Seriji A što joj osigurava direktan plasman u grupnu fazu Lige prvaka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak