Robert Prosinečki u šoku zbog smrti Matije Šarkića: 'Ne znam šta bih rekao...'

0
Radiosarajevo.ba

Selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore Robert Prosinečki sa nevjericom je primio vijest o iznenadnoj smrti reprezentativnog golmana Matije Šarkića (26).

"Probudio sam se u 6.30 sati sa najgorom mogućom informacijom. U šoku sam, puno me ljudi zvalo, ne znam šta bih rekao", započeo je Prosinečki izjavu za hrvatski Sport Klub, te nastavio:

"Matija je bio sjajan na treningu, predivan kao osoba. Posvećen fudbalu i ja u ovakvim momentima zaista ne znam da pronađem pravu riječ. Saučešće najbližima, strašan je to gubitak”.

I ovo je Bosna i Hercegovina: Čuhovići su autohtono selo koje oduzima dah svojom ljepotom

Prije samo deset dana, Šarkić je branio za Crnu Goru u duelu sa Belgijom i bio je najbolje ocijenjen u ovoj ekipi uprkos porazu 2:0.

Matija Šarkić je bio član engleskog Milwalla, a preminuo je rano jutros u subotu, 13. juna, oko 6:30 kada mu je pozlilo u stanu u Budvi. Prijatelji su odmah pozvali Hitnu pomoć, ali spasa mu nažalost nije bilo.

Od Šarkića se oprostila i zvanična stranica FS Crne Gore.

Tragedija potresla cijeli region: Preminuo golman Matija Šarkić

"Golman reprezentacije Crne Gore Matija Šarkić preminuo je iznenada rano jutros u 26. godini života. Voljeni član ‘hrabrih sokola’, vječito nasmijani momak, za našu A selekciju nastupio je na devet utakmica, u kojima je pokazao koliko znači za ovaj tim. Uz brata blizanca Olivera, prošao je sve mlađe kategorije reprezentacije Crne Gore", navedeno je na FS Crne Gore.

Datum i vrijeme sahrane Matije Šarkića, kao i komemoracije, bit će objavljeni naknadno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak