Real Madrid potvrdio da je 'kralj' Europe: U sjajnoj utakmici savladali Atalantu sa 2:0

0
Radiosarajevo.ba

Nogometaši Real Madrida su na fenomenalan način otvorio novu sezonu u kojoj će braniti titulu Lige prvaka i španske La lige. U utakmici Superkupa savladali su Atalantu rezultatom

Tim iz Bergama je imao više od igre u prvih 45 minuta.

Iznenadili su izabranike Carla Ancelottija hrabrom igrom i prijetili u više navrata. Najbliži pogotku su bili u 25. minuti kada je Marten de Roon uzdrmao prečku.

Ademir Zurapović o suđenju na Olimpijadi i linču iz Srbije: "Takve stvari me ne dotiču"

Samo dva minuta kasnije je Atalanta ponovo mogla do vodstva. Ederson je fenomenalno oprobao udarac, ali njegov pokušaj odlazi nekoliko centimetara pored gola Courtoisa.

Kao da najavljuju potpuno drugačiji nastavak, igrači Real Madrida su do najbolje šanse došli u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena. Rodrygo je pogodio prečku.

U drugom poluvremenu se sve preokrenulo. Carlo Ancelotti je na pauzi razdrmao svoj tim koji je izgledao neprepoznatljivo u nastavku i potpuno pregazio svog protivnika. 

Ipak, prva je zaprijetila Atalanta. Sve je moglo biti drugačije da je Marko Pašalić iskoristio priliku u 47. minuti susreta, ali je njegov pokušaj sjajno odbranio Thibaut Courtois.

Nakon te prilike, sve je bilo u znaku 'Kraljeva' iz Madrida. 

U prvih dvadesetak minuta drugog poluvremena je osim dva pogotka, Real Madrid stvorio ogroman broj prilika, ali se iskazao golman Atalante, Musso, i zadržao Atalantu u igri.

Uživo iz Varšave sa meča UEFA Superkupa: Real Madrid - Atalanta Bergamo 2:0

Vinicius je sjajno probio po strani i poslao pas u srce peterca, a Valverdeu je ostalo samo da dovrši posao i pospremi loptu u mrežu.

Za 2:0 je nakon fenomenalnog povratnog pasa Bellinghama, sjajno pogodio Kylian Mbappe i postigao svoj prvijenac u zvaničnoj utakmici za Real Madrid.

Ipak, do kraja utakmice tim iz Bergama nije mogao odgovoriti i susret je završio pobjedom Reala iz Madrida rezultatom 2:0.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak