Ljepotica večeri na Anfieldu: Rodrygo kaznio promašaje Džeke i društva

0
Radiosarajevo.ba
Ljepotica večeri na Anfieldu: Rodrygo kaznio promašaje Džeke i društva

Nogometaši Real Madrida pobijedili su Inter u susretu 1. kola grupe D Lige prvaka nakon što su na San Siru slavili 1:0.

Jedini gol na utakmici postigao je Rodrygo u 89. minuti susreta.

Odličnu i sadržajnu utakmicu s puno trke i mnogo prilika odigrali su italijanski prvak i španski doprvak, no strijelci do same završnice ili nisu imali koncentracije u završnicama akcija ili su golmani, a više nego na Samira Handanoviča to se odnosi na Thibauta Courtoisa koji je imao dosta posla, dobro odradili svoj zadatak.

U Sarajevo stigle prve trešnje, evo koliko je novca potrebno za kilogram

Inter je bio bolji pred svojom publikom uz šanse koje su se redale preko Lautara Martineza, Edina Džeke, Ivana Perišića i Marcela Brozovića, a Real Madrid prijetio, posebno u prvom dijelu, kroz kontranapade koje su pokušavali završiti Karim Benzema, Vinicius Junior i Lucas Vasquez.

U drugom poluvremenu Real Madrid je bio aktivniji i ono najvažnije napravio je u samoj završnici ogleda kad je Rodrygo iskoristio dodavanje Viniciusa i zabio jedini gol na utakmici.

Ukupno je Inter skupio 18 udaraca prema golu, šest više od Real Madrida koji je imao tek dva šuta u okvir, tri manje od domaćina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak