Pjanićeva asistencija nije bila dovoljna za pobjedu Bešiktaša

0
AA
Pjanićeva asistencija nije bila dovoljna za pobjedu Bešiktaša
Foto: EPA-EFE / Miralem Pjanić asistent u porazu Bešiktaša od Dortmunda

Prvo kolo Lige prvaka bit će kompletirano večeras, a prve utakmice današnjeg programa igrali su Bešiktaš i Borussia Dortmund, te Sheriff Tiraspol i Shakhtar Donetsk, javlja Anadolu Agency (AA).

Bešiktaš je u grupi C u Istanbulu poražen od Borussije Dortmund rezultatom 1:2.

Borussia je došla u vodstvo golom Judea Bellinghama u 20. minuti. Njemačka ekipa je i u nastavku imala nekoliko sjajnih prilika, a jednu od njih je iskoristio Erling Haaland u trećoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena te povećao prednost Borussije na 2:0.

Obavljena 20. kolektivna dženaza za žrtve agresije na Bosnu i Hercegovinu

Obavljena 20. kolektivna dženaza za žrtve agresije na Bosnu i Hercegovinu

Bešiktaš je do kraja samo uspio smanjiti na 1:2 u četvrtoj minuti sudijske nadoknade golom Francisca Montera koji je odlično pogodio glavnom nakon centaršuta bh. veznjaka Miralema Pjanića.

Sheriff Tiraspol je u grupi D u Tiraspolu iznenađujuće savladao Shakhtar Donetsk rezultatom 2:0. Golove za moldavski klub postigli su Adama Traorea u 16. i Momo Yansane u 62. minuti.

Bh. fudbaler Stjepan Radeljić u dresu Sheriffa u igru je ušao u 85. minuti umjesto Edmunda Addoa.

S početkom u 21 sat na rasporedu su još utakmice: Atletico Madrid - Porto, Club Brugge - Paris Saint-Germain, Inter - Real Madrid, Liverpool - Milan, Manchester City - RB Leipzig i Sporting Lisabon - Ajax.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije