Rade Bogdanović udario na Piksija kao nikada do sada: "Veći je katolik od samog pape"

0
Radiosarajevo.ba
Rade Bogdanović udario na Piksija kao nikada do sada: "Veći je katolik od samog pape"

Fudbalski analitičar i bivši igrač Željezničara, Rade Bogdanović, žestoko je prozvao selektora Srbije Dragana Stojkovića Piksija nakon debakla Orlova na gostovanju kod Španije (3:0) u meču četvrtog Lige nacija.

"Večeras je odlučila jako loša taktika i odabir igrača. Ne može se staviti igrač na poziciju koja nije u prirodnom okruženju. Jesmo izgubili, jesmo i poraženi, ali smo večeras malo i poniženi", rekao je Bogdanović i dodao:

"Kad vam ekipa šutira svake tri minute, a da ga pritom ne ugroziš, to baca sjenu na sve. Nije trebalo ovako da izgleda, meni je neshvatljivo".

Bravo, šampionko naša: Lejla Njemčević osvojila drugo mjestu na Svjetskom kupu u SAD-u

Potom je nastavio po Stojkoviću.

"Svaka utakmica mijenanje tima, tumbanje igrača, izmišljanje tople vode. Veći je katolik od samog pape. To ne može izaći na dobro. Neke funkcije u FS Srbije su mi neshvatljive".

Liga nacija | Poljska i Hrvatska završile bez pobjednika, Španija dominantna protiv Srbije

I dalje je bez ikakvog zadržavanja prozivao taktiku koju je postavio selektor Srbije.

"Na ovoj utakmici realno niko ništa nije pokazao. Prevelik respekt, mijenjanje pozicija. Ovaj tim je neuigran, kao da ne težimo da napravimo nosioce igre i standardne reprezentativce.

Imali smo jednu jedinu akciju na utakmicu, Mitar (Aleksandar Mitrović op.a.) nije pogodio nakon ubacivanja Nedeljkovića (Kosta op.a.), ali akcija je bila dobra. U istoj minuti Nedeljković izlazi iz igre, taman kad je dobio poleta. I nama su Španci zavrtjeli mozak u studiju svojim dodavanjima.

Čudne su mi izmjene i sastav. Ova djeca ne mogu dati svoj maksimum. Što trener može da upropasti igrača i majka sina jedinca, to je čudo", poruka je Bogdanovića.

Srbija nakon četiri kola u Ligi nacija ima četiri boda, a u posljednjem prozoru predstoje joj još dva izuzetno teška meča.

Prvo će 15. novembra gostovati kod Švicarske, a tri dana kasnije kod kuće igra protiv Danske.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak