Problemi za francuskog velikana: Zbog tužbe bivše zvijezde prijeti mu izbacivanje iz lige

1
Radiosarajevo.ba
Problemi za francuskog velikana: Zbog tužbe bivše zvijezde prijeti mu izbacivanje iz lige

Francuski fudbaler Kylian Mbappe, koji je ove godine iz PSG-a prešao u Real Madrid, obratio se pravnom odboru Francuske profesionalne fudbalske lige (LFP) da riješi finansijski spor s njegovim bivšim klubom PSG-om.

Mbappe se obratio LFP-u i Europskoj fudbalskoj konfederaciji, vezano za finansijske obaveze koje prema njemu još uvijek ima PSG, čiji je glavni dioničar katarski financijski fond Qatar Sports Investments, piše Le Monde, prenosi Hina.

Ukoliko se francuski klub proglasi krivim, PSG bi mogao izgubiti takmičarsku licencu, što bi dovelo do izbacivanja iz Lige prvaka i francuske Lige 1.

Meg Ryan se obratila Sarajlijama: "Onaj ko trpi agresiju može se ugledati na vas"

Iznos od 55 miliona eura (107,57 miliona KM) uključuje posljednju trećinu obećanog bonusa od 36 miliona eura (70,41 miliona KM), koji bi igrač trebao dobiti u februru, posljednja tri mjeseca ugovorne plaće za april, maj i juni te tzv. etički bonus, također za ova tri mjeseca.

Mbappeovi advokati poslali su službeni zahtjev PSG-u sredinom juna.

Mbappe je igrao za PSG od 2018. do 2024., a za pariški je klub zabio 256 golova u 308 nastupa u svim takmičenjima.

S PSG-om je pet puta osvajao naslov prvaka Francuske, tri puta francuski Kup i Superkup te dva puta je osvojio Liga kup.

Mbappe je s francuskom reprezentacijom osvojio Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018., a na Svjetskom prvenstvu u Kataru 2022. osvojio je srebrnu medalju.

Početkom juna napadač je potpisao petogodišnji ugovor s Real Madridom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak