Kylian Mbappe kupio poznati francuski klub

0
Radiosarajevo.ba
Kylian Mbappe kupio poznati francuski klub
Foto: EPA - EFE / Kylian Mbappe

Kylian Mbappe (25) ovog ljeta prešao je iz PSG-a u Real Madrid kao slobodan igrač, no ipak će dijelom ostati u Francuskoj.

Prema izvještajima francuskih medija, Mbappe je postao većinski vlasnik poznatog francuskog kluba Caena, nekadašnjeg prvoligaša koji se sada takmiči u drugoj ligi.

Mbappe je za kupovinu većinskog udjela u vlasništvu Caena platio nešto manje od 20 miliona eura (39,12 miliona KM), dok će manjinski vlasnik ostati Pierre-Antoine Capton, čiji udjel vrijedi pet miliona eura (9,78 miliona KM).

Bursać: Pokojni Milorad Dodik!

Bursać: Pokojni Milorad Dodik!

Zanimljivo je da je Mbappe kao dječak trebao postati član Caena, nakon što je klub prepoznao njegov potencijal da postane velika zvijezda.

Porodica je smatrala da je to zdravo i sigurno okruženje za Kyliana, ali dogovor je propao kada je Caen ispao iz Ligue 1 u sezoni 2011/12, kada je Mbappe imao 13 godina.

Ovim poslovnim poduhvatom dvadesetpetogodišnji Mbappe postao je najmlađi vlasnik fudbalskog kluba u Europi, budući da je prethodno tu "titulu" nosio Kyril Louis-Dreyfus, 27-godišnji vlasnik engleskog Sunderlanda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije