Premijer liga BiH: Željezničar dočekuje Slogu iz Doboja, Sarajevo 'domaćin' Posušju

0
Radiosarajevo.ba
Premijer liga BiH: Željezničar dočekuje Slogu iz Doboja, Sarajevo 'domaćin' Posušju

U 23. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine, FK Željezničar će na stadionu Grbavica igrati svoj drugi meč zaredom protiv Sloge iz Doboja, a Sarajevo će u Doboj kod Kaknja dočekati Posušje. 

Željezničar je i u prethodnom kolu igrao protiv Sloge iz Doboja, ali zbog sistema takmičenja u našoj ligi, opet će se susresti ova dva rivala, ovog puta u Sarajevu. 

Željezničar je pobijedio u prvom duelu rezultatom 1:0, a gol u poodmakloj fazi utakmice postigao je Brazilac Santos.

Cvijanović optužila Heleza i Isaka na sjednici UN-a: "Otvoreno prijete nasiljem i ratom"

Ovom pobjedom Željezničar je održao priključak za mjestima koje vode u Europu naredne sezone. U međuvremenu su prošli i u polufinale Kupa BiH

S druge strane, Sloga je samo bod iznad zone za ispadanje i njima slijedi velika borba za opstanak u ligi. 

Ovaj meč će se igrati u nedelju u 15 sati, a utakmicu možete gledati na kanalima Arene Sport. 

Sarajevo je već deset bodova iza trećeg mjesta i Europe za narednu sezonu. Uz to imaju velike probleme, na terenu i van istog. 

Osim što ne igraju dobro, ne igraju domaće utakmice na svom terenu. Ova utakmica odigrati će se na MGM Farm Areni u Doboju kod Kaknja, gdje domaće inače igra Mladost iz ovog mjesta. 

Još nije poznato kada će se vratiti na Koševo, a imaju i sukob s navijačima zbog odluke da za trenera dovedu Mirzu Varešanovića

U toj atmosferi, koja je još napetija zbog poraza od Veleža u prethodnom kolu, Sarajevo dočekuje Posušje, ekipu koja je pet bodova iza njih na tabeli. 

Kao i Sloga, Posušje je blizu mjestima za ispadanje i njima trebaju svi bodovi koje mogu dobiti. Pokušati će da iskoriste veliku krizu u kojoj se nalazi Sarajevo te da barem odnesu bod iz ovog susreta. 

Ova utakmica će se odigrati u ponedeljak u 13 sati, a zasad nema informacija o televizijskom prenosu

U drugim utakmicama, trenutni lider Premijer lige BiH Zrinjski će dočekati Igman Konjic, Borac iz Banja Luke igra protiv Leotara, Tuzla City gostuje u Širokom Brijegu, a Velež je domaćin tuzlanskoj Slobodi. 

Loading...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak