Premijer liga BiH: Velež i Sloboda Tuzla podijelili bodove u fudbalskoj uspavanci

0
Radiosarajevo.ba
Premijer liga BiH: Velež i Sloboda Tuzla podijelili bodove u fudbalskoj uspavanci

U posljednjem susretu nedeljnog programa 23. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine Velež i Sloboda Tuzla su podijelili bodove u Mostaru, a rezultat je bio 0:0. 

Veleže je tražio bodove za povratak u borbu za Europu. Nakon ovog remija, pet bodova su iza Željezičara, a šest iza Širokog Brijega, koji čuva to treće mjesto

S druge strane, Sloboda Tuzla je tražila sigurnost od zone ispadanja. Iako su u sredini tabele, Sloga Doboj je samo bod iza, a ona je na pretpostljednjem mjestu koje vodi u niži rang. 

Legenda Hollywooda kupila vilu vrijednu 11 miliona eura, prvi susjed mu je Luka Modrić

Od početka utakmice bilo je jasno da Velež ovdje traži pobjedu, ali nije uspio da iskoristi prilike

Rođeni su u prvom poluvremenu prijetili više puta prema golu Slobode, koja nije bila pretjerano zainteresovana da uzvrati. 

Premijer liga BiH: Željezničar pobijedio Slogu iz Doboja uz fantastičnu atmosferu na Grbavici

Za Rođene je prednjačio Wallace, koji je imao nekoliko dobrih prodora i tri šuta. Istakao se golman Slobode, Filip Erić

Treba još spomenuti i dvije povrede u prvom poluvremenu, obje u redovima Veleža. Prvo je izašao Mitar Ćuković u 13. minuti, a u 44. minuti je igru napustio Jovan Blagojević

Na pauzu se otišlo s osjećajem da će Velež ipak doći do tog gola prednosti, mada se to na kraju nije desilo

Drugo poluvrijeme nije bilo mnogo drugačije od prvog. Velež je napadao, a Sloboda jako rijetko imala priliku da prijeti golmanu Veleža Osmanu Hadžikiću

[related]https://www.instagram.com/p/Cp-TO4XIlXS/[/related]

Tino Blaž Lauš je imao najbolju priliku na meču u 84. minuti utakmice, ali je s nekih deset metara promašio gol Slobode. 

Tako se meč završio najnepopularnijim rezultatom u fudbalu. Treba još spomenuti i sudiju Mirzu Kazlagića. Igrači Slobode su se cijeli meč žalili na njegovo suđenje, a teško se oteti utisku da je on izgubio kontrolu nam susretom u više situacija. 

Ranije su odigrane dvije utakmice u našoj ligi. Željezničar je pobijedio Slogu rezultatom 4:1, a Tuzla City je iznenadila Široki Brijeg i odnijela bod s Pecare, a rezultat je bio 1:1. U ponedeljak se igra posljednji meč ovog kola, a Sarajevo će dočekati Posušje

Loading...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak