Premijer liga BiH: U derbiju kola FK Velež pobijedio FK Željezničar na Grbavici

3
Radiosarajevo.ba

Poslije reprezentativne pauze, u 24. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine danas, 29. marta FK Željezničar je dočekao FK Velež na Grbavici, a do pobijede je došao mostarski tim Velež rezultatom 1:0.

FK Velež je poveo u 54. minuti tako što je Haskić uposlio Halilovića, koji je lijepo pogodio.

Na prvo poluvrijeme na stadionu "Grbavica" se otišlo neriješenim rezultatom, a FK Željezničar je bio nešto bolji, no nedovoljno za prednost.

Erogene zone i njihov hit "Sarajevo": To je moj grad, ja takvog ga znam...

Najvatreniji navijači FK Željezničar su istakli transparent gdje su citirali nedavno preminulog akademika Abdulaha Sidrana: " Većina Sarajlija tradicijski navija za Želju"

Najvatreniji navijači FK Velež također su istakli transparent kojim su poslali poruku čelnicima FK Željezničara: "U 'srpski svet' ste utopili svoje plave snove, zar se sada 'patriote' sa četnicima vole?"

U narednom kolu, 6. aprila, FK Željezničar putuje na gostovanje u Doboj protiv Sloge na stadionu Luke, a na stadionu Rođeni  FK Velež dočekuje prvoplasiranog FK Borca.

Poslije ove utakmice FK Željezničar se nalazi na 11. mjestu sa 23 osvojenih bodova, a FK Velež na 3. mjestu sa 42 osvojena boda.

Loading...

Standings provided by Sofascore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak