Predsjednik FS Srbije zbog COVID-19 završio u bolnici, Dalić i Šuker idu u izolaciju

A. S.

Informacija da je predsjednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza zaražen sojom koronavirusa COVID-19, uznemirila je brojne čelnike nogometnih saveza u regionu.

Kokeza je primljen na Infektivnu kliniku Kliničkog centra Srbije u Beogradu, nakon pšto se vratio iz Nizozemske, gdje je 2. marta održan kongresu UEFA-a i izvlačenju grupa Lige nacija u Amsterdamu.

Ta vijest je uznemirila čelnike Nogometnog saveza Hrvatske i selektora Zlatka Dalića, koji su, prema vijestima iz Hrvatske, otišli u samoizolaciju. 

Kako javljaju mediji u Hrvatskoj predsjednik HNS-a Davor Šuker, selektor Zlatko Dalić, direktor Damir Vrbanović, glasnogovornik Tomislav Pacak i voditeljica Odjela međunarodnih poslova i licenciranja Ivančica Sudac su u samoizolaciji do srijede!

Kongres UEFA-e održan je u Amsterdamu neposredno uoči žrijeba grupa Lige nacija. Prisutni su bili predsjednici svih europskih nogometnih saveza, kao i većina selektora. Uz predsjednika UEFA-e Slovenca Aleksandera Čeferina, u Amsterdamu su uz predsjednika FS Srbije Kokezu bili i Dejan Savićević iz Crne Gore, te naš Elvedin Begić iz NSBiH.

Kako portal Radiosarajevo.ba saznaje, begić se odlično osjeća i ovim vijestima iz Beograda i Zagreba ne pridaje mnogo pažnje. 

Pored Begića u Amsterdamu su bili još selektor Duško Bajević i generalni sekretar Adnan Džemidižić.

Prema informacijama do kojih je došao naš portal, niko od čelnih ljudi našeg Saveza neće ići u samoizolaciju, jer su se sa Kokezom samo sreli u prolazu, a od žrijeba u Amsterdamu prošlo je 12 dana. Uz sve to, i svi članovi NSBiH se dobro osjećaju.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak