Poznato gdje možete gledati duel Sarajeva i Širokog u direktnom prijenosu

Radiosarajevo.ba
Poznato gdje možete gledati duel Sarajeva i Širokog u direktnom prijenosu

Na Olimpijskom stadionu „Asim Ferhatović Hase“ večeras od 18 sati na rasporedu je prvi finalni susret nogometnog Kupa Bosne i Hercegovine u kojem će se sastati Sarajevo i Široki Brijeg.

Obje ekipe u veoma pozitivnom raspoloženju dočekuju susret. 

Tim s Koševa je na pragu osvajanja titule prvaka Bosne i Hercegovine, dok je Široki Brijeg skoro osigurao plasman na europsku scenu.

Očekuje se istinska fudbalska poslastica na Koševu.

“Apelujem da svi koji budemo akteri tih utakmica da učinimo sve da one proteknu u što je moguće boljoj atmosferi, fer i sportski. Mislim da su ovo dvije ekipe koje su trenutno najbolje u državi, tako da možemo očekivati dobar fudbal. Obje ekipe su zadnjih dana malo rasterećenije, Široki je obezbijedio izlazak u Evropu, mi smo na korak do osvajanja titule prvaka”, kazao je Husref Musemić, trener Sarajeva, u najavi koševskog susreta.

S druge strane, iz Širokog Brijega poručuju da se na Koševo dolaze nadigravati.

”Veliko je zadovoljstvo, ali i velika obaveza predstaviti se u što boljem izdanju u finalu Kupa BiH. Prva utakmica finala bit će različita od one koju smo prije 20 dana igrali u prvenstvu na Koševu. Sarajevo će biti kompletno i kao domaćini su favoriti. Međutim, ima revanš i kod nas”, istakao je Goce Sedloski, trener nogometaša Širokog Brijega.

Revanš meč igra se 15. maja na stadionu Pecara. Susret s Koševa možete pratiti u direktnom prijenosu na kanalu Arena Sport 1

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak