Husref Musemić otkrio želje u prvoj utakmici finala Kupa BiH protiv Širokog

A. S.
Husref Musemić otkrio želje u prvoj utakmici finala Kupa BiH protiv Širokog
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Konferencija za novinare u FK Sarajevo uoči utakmice finala Kupa BiH protiv NK Široki Brijeg

Mislim da je čast i privilegija igrati finale Kupa Bosne i Hercegovine. Apelujem na sve aktere da prođe sve fer i korektno. Ovo su možda i dvije najbolje najbolje u državi u ovom trenutku, stoga možemo očekivati dobar fudbal.

To je na konferenciji za medije uoči prve utakmice finala Kupa BiH između FK Sarajevo i NK Široki Brijeg kazao Husref Musemić, trener tima s Koševa.

„Dočekujemo utakmicu rasterećeno. Kao igraču i treneru nikad mi nije bilo bitno gdje se igra prva utakmica, ali svakako trebamo uraditi sve da ne primimo pogodak sutra. Svaki rezultat bez primljenog gola je aktivan rezultat, a dobro bi bilo da postignemo gol. Nema povrijeđenih i kartoniraih, osim ovih povrijeđenih od ranije”, dodao je Musemić.

Konferencija za novinare u FK Sarajevo uoči utakmice finala Kupa BiH protiv NK Široki Brijeg - undefined

Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba: Konferencija za novinare u FK Sarajevo uoči utakmice finala Kupa BiH protiv NK Široki Brijeg

Govoreći o najvećim prijetnjima iz protivničkih redova, Musemić je rekao:

“Široki je dobra ekipa, igraju dobar fudbal. Imaju kvalitet i mane. Dino Ćorić je dugo njihov najbolji igrač, zatim tu je i Bagarić… Učinit ćemo sve da ih zaustavimo”.

Na konferenciji je pored Musemića govorio i Anel Hebibović.

“Svjesni smo kvaliteta Širokog Brijega. Utakmica će biti zahtjevna, nadam se da će teren biti dobar. Pokušat ćemo odraditi sve lako treba, da sve prođe kako treba. Pozivam navijače da dođu u što većem broju, da ovo izguramo do kraja”.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije