Poluvrijeme na Grbavici: Štilić izjednačio iz penala, Leotar nastavlja sa igračem manje

0
Radiosarajevo.ba

Meč osmine finala Kupa BiH igraju Željezničar i Leotar od 16 sati na stadionu Grbavica.

Željezničar je u duel ušao kao favorit zbog forme, igračkog kadra i domaćeg terena. Plavi bolje otvaraju meč i vrše pritisak na gol gostiju, a zamalo su došli do pogotka u 16. minuti, kada se lopta nakon centaršuta Amoaha odbila od jednog igrača Leotara i prošla tik pored stative.

Nekoliko minuta kasnije zaprijetio je Leotar, Aćimović je uzdrmao prečku. Mnogo sreće imao je Željo u tom trenutku. Sve je bilo zapravo na strani Plavih, ali ipak gosti iz Trebinja postigli su gol u 29. minuti susreta i time su bili korak bliže četvrtfinalu, piše Sportcentar.

Otkriveno ko su članovi žirija koji su razbjesnili Mariju Šerifović: Srbiji dali samo tri boda

Aćimović je u 29. minuti postigao spektakularan gol i pomalo neočekivano donio Leotaru prednost. Željezničar je imao šansu za izjednačenjem pet minuta kasnije, ali Drljo je pogodio stativu.

Isti igrač i u 39. minuti je prizemnim udarcem pogodio stativu, što je zaista nevjerovatno. Minut kasnije za Željezničar je dosuđen jedanaesterac. Stoper Andrej Đurić je rukom ispred gol-linije zaustavio udarac Krpića i dobio direktan crveni karton.

Siguran realizator najstrože kazne bio je Semir Šitilić – 1:1. Nakon prvog poluvremena meča osmine finala Kupa BiH između Željezničara i Leotara na Grbavici, rezultat je neriješen. S tim rezultatom ekipe su otišle na odmor.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak