Počinje nova sezona Lige prvaka: Historijska izmjena pravila

0
Radiosarajevo.ba
Počinje nova sezona Lige prvaka: Historijska izmjena pravila

Nova sezona Lige prvaka se otvara večeras u 18.45 sati i bit će posebna po mnogo čemu.

Ova godina nam donosi ovo kultno europsko takmičenje u potpuno novom ruhu. Takmičenje neće sadržavati klasični format od 8 grupa po 4 ekipe. To će sigurno zahtjevati vrijeme da se publika potpuno navikne na to.

Važno je napomenuti da se broj ekipa povećao, tako da će u ovoj sezoni biti umjesto 32 ekipe biti 36 ekipa i one će biti sve zajedno na jednoj tabeli. 

Penzioneri ispred zgrade Vlade FBiH jasno poručili: "Sram vas bilo, gladni smo"

Sve ekipe će u ligaškom dijelu igrati utakmice protiv timova koje su dobili u žrijebu 29. augusta i onda će osam prvoplasiranih direktno u osminu finala. One ekipe koje budu na mjestima između 9. i 24. će se takmičiti u play off za osminu finala. 

Prvo kolo ove lige će se igrati od utorka do četvrtka, a sva preostala će se igrati kao i do sada, utorkom i srijedom.

Uživo iz Monaca sa žrijebanja Lige prvaka: Spektakl je zagarantiran, već imamo nekoliko derbija

Posljednje kolo je na rasporedu 29. januara, dok nokaut - faza počinje od 11. februara, a finali su planirani za 31. maj na Allianz Areni.

Iako su se pravila promijenila, favoriti za osvajanje takmičenja su ostali isti, a to su Manchester City, Real Madrid, Arsenal i Bayern. Neki smatraju pritajenim favoritima Barcelonu, Inter, Liverpool i PSG.

U ovogodišnjoj sezoni Lige prvaka ćemo imati priliku da gledamo naše Zmajeve: Ermedin Demirović će nastupati za Stuttgart, Amar Dedić u Salzburgu, Sead Kolašinac u Atalanti, Jusuf Gazibegović u Sturmu, Alen Mustafić u Slovanu iz Bratislave i Luka Menalo u Dinamu.

Oglasio se klub Esmira Bajraktarevića nakon sjajnog izdanja u Nizozemskoj

Ističemo da će Irfan Peljto biti sudija u ovogodišnjoj sezoni i da će u prvom kolu suditi utakmicu između Club Bruggea i Borussie Dortmund. Klubovi iz regiona koji će igrati ovu sezonu su Crvena zvezda i Dinamo iz Zagreba. 

Današnji parovi Lige prvaka su: 

  • Juventus - PSV 18:45
  • Young Boys - Aston Villa 18:45
  • Milan - Liverpool 21:00
  • Bayern - Dinamo 21:00
  • Real Madrid - Stuttgart 21:00
  • Sporting - Lille 21:00

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak